Očami kaderníčky: Ženy sa o vlasy nestarajú poriadne

Každá kaderníčka preferuje zdravé vlasy a chcela by ich mať každá žena. V čom robíme chybu, že to tak nie je?

25.02.2014 17:00
farbenie vlasov Foto:
Zafarbiť si vlasy je každopádne veda.
debata

Môže za nezdravé vlasy žehlička alebo nesprávne používanie prípravkov? Odpovedá kaderníčka Iveta Weiselová: „Žehlička ani nie. Ani fén neškodí vlasom až tak. Skôr to bude tým, že ženy chcú mať silou-mocou dlhé vlasy a nestarajú sa o ne poriadne. Nepoužívajú správny kondicionér, správny šampón alebo kvalitné farby. Samy si často farbia vlasy, čím si poškodzujú a ničia vlasové vlákno,“ vymenovala kaderníčka.

Na rozdiel od ostatných kaderníkov, Weiselová je zástancom toho, aby žena, ktorá si vie dobre ostrihať a zafarbiť vlasy, nechodila ku kaderníčke. „Na Slovensku je, žiaľ, veľa kaderníkov, ktorí strihajú podľa obrázka účes, ktorý si zákazníčka praje, alebo dokonca farbia farbou, ktorú si so sebou prinesie. Nemajú názor a nič nevedia odporučiť.“ Pripomenula tiež fakt, že v kaderníctve sú oveľa kvalitnejšie, a tým pádom aj oveľa drahšie farby.

Zafarbiť si vlasy je však každopádne veda. „Keď nejde o prvé farbenie, ale žena si vlasy farbí pravidelne, mala by si venovať pozornosť len korienkom.“ Zákazníčky podľa nej robia chybu v tom, že si natierajú farbu na celé vlasy a myslia si, že ich tým oživia a budú krajšie. Výsledkom však je, že vlasy na koncoch ostávajú tmavšie, lebo sa v nich usádza pigment. "Odporúčam farbiť si len korienky a konce osviežiť len pretiahnutím farby posledné 2–3 minúty.

„Odo mňa neodchádzajú muži so zafarbenou hlavou,“ upozorňuje ďalej Weiselová, ktorá je jednoznačne proti tomu, aby si muži kryli šediny. „Páčil by sa vám povedzme zafarbený Clooney,“ pýta sa žena, ktorá o tom, o čom je presvedčená, presvedčí aj svojich zákazníkov. „Šediny nehovoria o veku. Má ich veľa ľudí, niektorí od dvadsiatky, iní po štyridsiatke.“ Čo je podľa kaderníčky zvláštne, je, že ženy sú spravidla šedivejšie ako muži.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šediny #Iveta Weiselová #farbenie vlasov

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...