Hydratovať pleť? Skúste smotanu so zeleným čajom

Čistenie pleti je veľmi dôležité. Upozorňuje na to kozmetička Olívia Norovská. Dodáva, že by sa malo praktizovať ráno, ale aj večer.

26.02.2014 11:00
pleť, čistenie pleti, čistá pleť Foto:
Mimoriadne dôležité je podľa kozmetičky aj čistenie, resp. odličovanie pleti - ráno a večer.
debata

Olívia Norovská, ktorá pracuje s kozmetikou Clinique, ženám radí, aby si dôkladne čistili a odličovali pleť, no tiež ju hydratovali. „Odstraňovanie odumretých buniek je dôležité pre to, aby naša pleť rýchlo nestarla, nestrácala flexibilitu a aby sme boli "navždy mladé“. Špeciálne sa treba starať o očné okolie, pokožka okolo našich najcennejších orgánov je mimoriadne tenká.

Aj kozmetička je názoru, že lepšia ako suchá pleť, je pleť mastná, napríklad už len z pohľadu starnutia. Na mastnej pleti totiž menej vidno, že starne – je pružnejšia a produkuje viac mazových žliaz, čím ju vypĺňa. Naopak, suchá pokožka, ktorá je tenká, rýchlo ochabuje a vznikajú vrásky. „Pružnosť pri suchej pleti nie je taká, ako pri mastnej, preto sa o suchú treba špeciálne starať – vysoko hydratačnými maskami, krémami, ktoré dokážu napraviť hydratačnú, už poškodenú bariéru,“ poradila ďalej Norovská.

Používať treba aj peelingy. Vo všeobecnosti odstraňujú odumreté bunky, čo automaticky podporuje tvorbu nových, zdravých buniek. Peeling treba voliť podľa typu pokožky. Ženy s mastnejšou pokožkou môžu podľa Norovskej používaj hoci aj peeling na denné použitie, avšak pre ženy so suchšou či aknóznou pleťou existuje špeciálna rada určená na tento druh pleti, aby sme ju nedráždili a aby sa pokožka lepšie hojila.

A čo sa týka pleťových masiek? „Moja mama je fanúšička domácich masiek a keď som mala dehydrovanú pleť, miešala mi kyslú smotanu s čiernym alebo zeleným čajom, čo mi ju krásne premasírovalo,“ spomína kozmetička. Alternatívnou a veľmi vhodnou je aj smotana so soľou. Táto maska údajne dobre hydratuje pleť a ak do nej pridáte med, lepšie zahojí malé ranky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #čistenie pleti #Olívia Norovská

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....