Ovsené vločky pomáhajú kráse. Bojujú s akné aj suchou pokožkou

Ovsené vločky sa nájdu hádam v každej domácnosti.

26.02.2014 15:00
Ovsené vločky Foto:
Ovsené vločky majú bohaté využitie aj v starostlivosti o pleť.
debata

Stále viac sa zaraďujú aj ako súčasť raňajkového jedálnička v slovenských rodinách. Ale viete, že sa dajú využiť aj celkom inak?

Pomôžu s akné

Proti akné a na vyčistenie pokožky pomôže ovsená kaša. Pripravenú kašu nechajte vychladiť na polhodinu a následne ju naneste na tvár. Po desiatich minútach opláchnite. Ovsená kaša odstraňuje mastnotu a pri jemnom masírovaní tiež vyčistí upchaté póry. Aj máte suchšiu pokožku so sklonom k vyrážkam, pridajte do nej med (nie však cukor!).

Vyčistia pleť

Druhým receptom je píling z ovsených vločiek, v ktorom svoju úlohu hrá aj sóda bikarbóna. Dve polievkové lyžice ovsených vločiek rozdrvte tak, aby boli čo najjemnejšie, pridajte jednu polievkovú lyžicu sódy bikarbóny a následne pridávajte po troške vodu, kým zo zmesi nevytvoríte pastu. S ňou postupujte ako pri klasickom pílingu. Môžete ju naniesť na tvár, krk aj dekolt. Dôkladne opláchnite.

Zrelaxujú telo

Ovsené vločky sa využívajú aj v kúpeli – najmä, ak vás trápi nepríjemné svrbenie či bolestivá pokožka zo spálenia slnkom. Podobne ich však môžete využiť aj vtedy, ak len chcete vyživiť svoju pokožku a uvoľniť telo. Do kúpeľa pridajte šálku mlieka, dve šálky ovsených vločiek a lyžicu medu. Nepoužívajte penivé gély, ani žiadne sprchovacie prípravky, po kúpeli sa opláchnite len vlažnou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #kúpeľ #ovsené vločky #píling #starostlivosť o pleť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...