Hľadáte vhodný krém na ruky? Inšpirujte sa tipmi z redakcie Pravdy

Zima dáva našim rukám zabrať. Ako sa postarať o to, aby neboli suché a popraskané?

07.02.2014 08:30
krém na ruky, kozmetika, Foto:
Vybrať si krém na ruky je niekedy o dlhom hľadaní. Pokožka rúk sa mení vekom a to, čo jej vyhovuje jeden rok, už na ďalší nemusí.
debata

Najčastejšou starostlivosťou, po ktorej siahame, je krém na ruky. Každému vyhovuje niečo iné, niekto má rád mastnejšiu konzistenciu, niekto zase vyberá výlučne podľa vône a mnohí prihliadame aj na cenu.

Urobili sme prieskum v redakcii Pravdy a opýtali sme sa vybraných žien, ako sú na tom ony. Možno vás teda autorky z Pravdy inšpirujú pri hľadaní toho „vášho“ krému na ruky. Toto sú tipy redakcie:

Lucia Fajnerová, redaktorka kultúrnej rubriky denníka Pravda
Krémy na ruky rozdeľujem na dve skupiny. Prvé sú také, ktoré pekne voňajú, ale ich účinok na pokožku nie je veľmi výrazný či dlhodobý. Také mám väčšinou v kabelke a používam ich skôr pre dobrý pocit, ako alternatívu k streku parfumu a podobne. Z tejto kategórie si vždy vyberiem niečo od značky L'Occitane en Provence. Ak mám ale pocit, že moje ruky potrebujú naozaj pomôcť, siaham po osvedčenom Excipial U Lipolotion. Poznám ho už od detstva a zaručene funguje nie len na vysušenú pokožku rúk, ale aj celého tela. Jeho nevýhodou však je, že je pomerne mastný, a tak po jeho použití ruky potrebujú malú pauzu od ďalšej aktivity.

Zuzana Hlavačková, redaktorka rubriky Užitočná Pravda denníka Pravda
Na krémoch na ruky a na balzamoch na pery som závislá. Vyskúšala som už asi všetky značky bežne dostupné, aj luxusnejšie. Najviac mi ale vyhovuje krém objavený úplne náhodne v rakúskej sieti drogérií Bipa, u nás sa tento produkt nepredáva. Volá sa Florena a obsahuje bio arganový olej a maslo z orechu shea. Príjemne vonia, výborne sa rozotiera, dlho účinkuje a a veľmi príjemná je aj cena do dvoch eur.

Lenka Buchláková, redaktorka ekonomickej rubriky denníka Pravda
Chladné počasie dáva mojim rukám poriadne zabrať. V zimných mesiacoch si krémujem ruky niekoľkokrát do dňa. Už roky používam Niveu, s ktorou mi vždy natierala tvár ešte moja babka, keď som bola malá. Nivea sa u nás spotrebúvala na kilá. Momentálne používam univerzálny Nivea Creme, ktorým si zvyknem natierať aj tvár pred spaním. Vynikajúce sú ešte kamilkové krémy, ktoré majú hojivé účinky a navyše majú nádhernú vôňu pripomínajúcu leto a dovolenku pri mori. Čo viac si želať od krému, ktorý vám jednak ochráni ruky pred vysušovaním, a k tomu vás ešte mysľou prenesie do nejakej dovolenkovej destinácie.

Monika Molnárová, art director denníka Pravda a príloh denníka Pravda
Ráno je každá minúta drahá. Nerada čakám, kým sa do rúk vstrebe krém, nič vtedy nemôžem robiť. Preto mi najviac vyhovuje Nashi Argan Hand Cream. Obsahuje výživné oleje, argánový aj mandľový a veľmi pekne vonia, rovnako ako všetky výrobky talianskej značky Landoll. Krémovanie rúk je posledný úkon pred tým, než zabuchnem dvere od bytu. Kým zamknem, je vstrebaný a môžem si dať rukavice. Kúpila som ho v jednom kozmetickom zariadení v Bratislave za približne osem eur.

Elena Zemková, redaktorka Magazín Pravdy
Pri krémoch na ruky mi vôbec nezáleží na značke a lacnejšie verzie mi často vyhovujú viac ako tie drahšie. Zostávam verná „socíkovskej“ tradícii krémov Glydorée (majú ľahšie zloženie, vhodné aj do teplejších dní – môj favorit je v ružovom obale), alebo Indulóny – konkrétne rakytníkovej. Tá je dobrá najmä v zime, pretože je mastnejšia a hutnejšia. Ak mám veľmi suché ruky, nanesiem ju v hrubšej vrstve, dám ich do igelitového vrecka a teplých ponožiek. Väčšinou sú po pol hodinke síce stále mastné, ale aj hebkejšie. Nedávno som vyskúšala na návšteve aj krém Cien (myslím, že mandľový), a bol tiež výborný, takže si ho niekedy určite kúpim.

Katarína Sedláková, vedúca prílohy Magazín Pravdy
Bez mnohých kozmetických vecí sa zaobídem, ale rozhodne mi nikdy nesmie chýbať krém na ruky. Vyberám si ich väčšinou podľa vône a sympatického obalu, často ich striedam a keď objavím nejaký, ktorý sa osvedčí, vraciam sa k nemu. Momentálne mám doma tri prípravky – všetky od Oriflame. Brazil Nuts Hand Cream ma nadchol vôňou brazílskych orieškov. Keď mám veľmi vysušené ruky, siahnem po Intense Hand Protection Concentrate a v zálohe mám ešte úžasný Happy Skin extra dry hands s olejom z tekvicových jadierok. Pekne vonia a plní, čo sľubuje – obnovuje a stará sa o pokožku rúk. A popri tom mám v kúpeľni vždy aj niekoľko fľaštičiek s mini-krémikmi z hotelov, ktoré si vezmem zo svojich ciest. Z Andalúzie som si napríklad priniesla Molton Brown London – na fľaštičke je nápis relaxing yuan zhi body cream a keď sa ním človek natrie, cíti sa ako v raji.

Tip redakcie Žena.pravda.sk:

Voňavý – vyskúšajte krémy na ruky Roger Gallet. Pokožku ošetria, ale predovšetkým krásne prevoňajú. Na noc si môžete naniesť na ruky aj olej v rovnakej vôni.
Ošetrujúci – suchým a drsným rukám pomôže krém na ruky Avéne Cicalfate. Je neparfumovaný, má hojivé účinky, vstrebáva sa veľmi dobre a vytvára na pokožke ochranný film.
Za „babku“ – na popraskané a suché ruky vyskúšajte Garnier v červenom obale (3 eurá). Obsahuje alantoín, ruky regeneruje, vyhladí a vyživí.
Luxusný – proti starnutiu pokožky rúk účinkuje krém Sisley Nutritive Handcare with Harpagophytum (56 eur) – obsahuje výťažky z citróna, rumančeka, karotky, ale predovšetkým rastliny Čertov pazúr, ktorá má protizápalové účinky.

Krémy na ruky - tipy redakcie.
Krémy na ruky - tipy redakcie.
+9Krémy na ruky - tipy redakcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #redakcia #tipy #krémy na ruky #ako vybrať správny

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...