Bohémska jar vo vašom šatníku: Budú sa nosiť strapce aj semiš

Striktnosť už sme vám predstavili v niekoľkých kolekciách známych značiek - jar a leto roku 2014 sa však nezaobídu ani bez dievčenskej frivolnosti, hravosti a ženskej elegancie s rozličnými variáciami na etnické prvky.

04.02.2014 07:00
debata
Éra hippies sa vracia, no v luxusnejšom a... Foto: H&M
H&M - lookbook - jar-leto 2014 - inšpirácie Éra hippies sa vracia, no v luxusnejšom a rafinovanejšom vydaní.

Vo svojej trendovej línii už časť odevov predstavila aj švédska značka H&M. Prvé obrázky naznačujú, ktorým smerom sa bude uberať ženská móda nasledujúcich mesiacov práve podľa dizajnérov zo severu.

Vo farebnosti sa síce ešte tvorcovia držali na uzde a stavili najmä na kombináciu bielych tónov s čiernou, sivou či atramentovomodrou. Pri zdobení a strihoch sa však ženskosť prejavuje naplno.

Strapce sa stali výrazným zdobným prvkom -...
Vzory sú kvetinové a retro, farebnosť svieža,...
+10Ukážka z lookbooku H&M - jar-leto 2014,

Dominantnými sa stali tunikové, ba priam akoby pončové strihy šiat a tiež variácie na maxišaty, ktoré akoby citovali éru hippies, no zároveň nasali prvok modernosti a luxusnú atmosféru plážových večierkov v exotických destináciách. Prelom šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov sa prejavuje aj v blúzkach so zdobnými čipkovanými rukávmi, ktoré prechádzajú do ozdobnej manžety, či na žabó nariasených lemoch z čipky a šifónu. Nechýba však ani semiš, umelá kožušina a obľúbená džínsovina.

Jedným z najvýraznejších zdobných prvkov sa opä stávajú strapce. Či už ako lemy na sukniach v štrasovej verzii, či ako zdobný prvok voľných výstrihov na košeľových šatách. Masívny sveter zdobený záplvou strapcov akoby vychádzal z inšpirácie juhoamerickým folklórom.

Strapce sa stali výrazným zdobným prvkom -... Foto: H&M
H&M - lookbook - jar-leto 2014 - inšpirácie Strapce sa stali výrazným zdobným prvkom - nájdete ich všade možne.

Svoju úlohu v jarných kolekciách určite zohrajú aj potlače. Inšpirácia antikou, ktorú už pred časom načrtla talianska značka Dolce & Gabbana v dámskej aj pánskej kolekcii a ktorá sa určite objaví v kolekciách viacerých značiek, sa prenáša do dievčenských minišiat, vhodných na jarnú garden párty či večierok s priateľmi.

Po kolekcii švédskeho reťazca H&M vám prinesieme aj ďalšie lookbooky s inšpiráciami na jar a leto 2014. Už najbližšie sa môžete tešiť na Karen Millen a United Colors of Benetton spoločne so Sisley.

Po kliknutí na hashtag lookbook priamo pod titulkom článku si môžete pozrieť všetky doteraz predstavené galérie.

debata chyba
Viac na túto tému: #H&M #retro #strapce #lookbook #jar-leto 2014 #inšpirácie #hippies

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...