Tri premeny s odborníčkou: Ako sa nalíčiť a učesať na ples či slávnosť?

Plesová sezóna je v plnom prúde a pre mnohé dámy vyvstáva dôležitá otázka - ako svoj vzhľad doviesť do čo najväčšej dokonalosti?

30.01.2014 07:00
Katarína (32) pred úpravou (vľavo) a po úprave. Foto:
Katarína (32) pred úpravou (vľavo) a po úprave.
debata

Ako si upraviť vlasy a nalíčiť sa, aby ste naplnili slávnostný charakter akcie, na ktorú sa chystáte a zároveň sa cítili dobre a predovšetkým pôvabne?

Redakcia Žena.pravda.sk v spolupráci so Salónom krásy Lilis pripravila pre vás tri alternatívy slávnostného stylingu pre rozličné vekové kategórie. Určite vás inšpirujeme.

Viktória (23) pred úpravou.
Viktória (23) po úprave.
+3Katarína (32) pred úpravou.

Keď máte dvadsať…

Viktória (23) pred úpravou. Foto: archív salónu Lilis
tri premeny - plesový styling - salón Lilis - Viktória (23) pred úpravou. Viktória (23) pred úpravou.

Dvadsaťtriročná Viktória má čistú pleť, trošku však pôsobí zašednuto. Vhodným mejkapom s rozjasňujúcim účinkom dodáme tvári sviežosť. Vizážistka Veronika Palková, ktorá sa postarala o účesy aj líčenie trojice dám, odporúča zvýrazniť pekné pery. „Pery by sme mali nechať zažiariť. Nosia sa farebné lesky s výraznými farbami – od červenej, cez cyklámenovú až po koralovo oranžovú,“ vymenúva Palková.

Podľa nej sa mladším dámam hodí prirodzenejšie líčenie očí. Podporí sviežosť a mladistvý look nositeľky. Súčasťou úpravy očí je aj úprava obočia. „Môžeme ho zvýrazniť. Voľme však odtieň vo farbe vlasov. To znamená, že ak je žena blondínka, určite by si nemala obočie dokresľovať čiernou ceruzkou,“ upozorňuje Palková. Výber ceruziek na obočie a ich odtieňov je však v súčasnosti pestrý – stačí len nájsť tú správnu.

(Výsledok si pozrite v galérii)

Keď máte tridsať…

Katarína (32) pred úpravou. Foto: archív salónu Lilis
tri premeny - plesový styling - salón Lilis - Katarína (32) pred úpravou Katarína (32) pred úpravou.

Pre tridsaťdvaročnú Katarínu sa dominantou vzhľadu stal čistý a elegantný look, v ktorom odborníčka zo salónu Lilis zvýraznila oči, ale aj pery. Ako prvé prišlo na rad vyrovnanie tónu pleti pomocou mejkapu a tiež rozjasnenie partií pod očami s korektorom. „Retro linky sú stále v kurze. Pri spoločenskom líčení sa nevyhýbajme ani očným tieňom. Na oku sa môžeme pohrať s tieňovaním, linkou oči ešte zvýraznime, dodáme im dramatický a zvodný pohľad. Nezabúdajme ani na maskaru,“ odporúča Veronika Palková.

V prípade Kataríny si vizážistka tiež vypomohla trikom k zväčšeniu objemu hornej pery. „Pomôže kontúrovacia ceruzka, ktorú nanesieme o milimiter vyššie ako je okraj pery. Vždy však siahnime po takej, ktorej odtieň je identický s farbou rúžu,“ upozorňuje Palková.

(Výsledok si pozrite v galérii)

Keď máte štyridsať…

Poslednou dámou v premene sa stala štyridsiatnička Blanka. Aj u nej sa v prvom rade pomocou mejkapu s rozjasňujúcim účinkom a korektoru vyrovnal tón pleti a zamaskovali nedokonalosti. Dominantou vzhľadu sa stali oči.

Blanka (40) pred úpravou Foto: archív salónu Lilis
tri premeny - plesový styling - salón Lilis - Blanka (40) pred úpravou Blanka (40) pred úpravou

„Výrazné oči v metalických odtieňoch – bronzové, medené, zlaté, skrátka jesenné farby s trblietkami sú veľmi populárne a svedčia zrelším dámam,“ hovorí Veronika Palková. Oči podľa nej možno zvýrazniť aj umelými riasami. „Aby sme sa vyhli tomu, že oči budú pôsobiť vulgárne, nepoužijeme umelé riasy po celej línii oka, ale aplikujeme len trsy,“ odporúča. Ideálne je zahustiť riasy smerom k vonkajšiemu kútiku oka.

U Blanky tiež vidieť výraznejšie použitie farby na líčka. „Dáma je štíhla a pomocou líčok sme tvár akoby opticky ucelili,“ vysvetlila vizážistka. Pomocou farby na líčka však dokážeme správnou aplikáciou dosiahnuť aj opačný efekt – teda pri plnšej tvári opticky tvár predĺžiť a zúžiť. Pery stačí podľa Palkovej zvýrazniť leskom. „Silná červená by mohla pôsobiť vulgárne, alebo príliš tvrdo,“ dodala.

(Výsledok si pozrite v galérii)

Salón krásy Lilis Beauty Salon nájdete v priestoroch Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. Okrem kaderníckych a vizážistických služieb poskytuje aj predlžovanie vlasov , kozmetické služby, aplikáciu 3D rias či nechtové štúdio.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #účes #líčenie #premeny #plesový styling #úprava #Veronika Palková

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...