Citrusy pre krásu: Štyri pleťové masky po domácky, ktoré zaberú!

Zima síce neprináša do obchodov čerstvé domáce ovocie, ale sezóna citrusov je v plnom prúde.

22.01.2014 12:00
pleťová maska - domáce pleťové masky - citrusové Foto:
Domácu pleťovú masku si môžete pripraviť z kivi či citrónov.
debata

Pomaranče, grepy či citróny však nemusíte využívať len pri konzumácii. Pomôžu aj s krásou. V citrusových plodoch sa nachádzajú vzácne citrické kyseliny, ktoré pokožke prospievajú, nehovoriac aj o bohatom obsahu vitamínu C. Tak teda, hor sa do skrášľovania.

Maska s kivi

Zmiešajte dokopy ošúpané vidličkou roztlačené kivi s pár lyžičkami bieleho jogurtu. Pridajte trochu pomarančovej šťavy a dve lyžice olivového oleja. Vymiešanú zmes naneste na tvár ako masku a nechajte pôsobiť zhruba dvadsať minút. Pleť bude hebkejšia, jemnejšia a vláčna. Tiež budete vnímať, ako ju maska rozjasní.

Citrónová maska

Potrebujete polovicu citróna. Vytlačte z neho šťavu a zmiešajte ju s dvoma lyžičkami medu. Vymiešajte ingrediencie do vláčnej sirupovej konzistencie. Naneste na pleť, ktorú ste predtým vyčistili. Pozor však na píling – ten pred touto maskou nepoužívajte – citrónová šťava by mohla vyvolať podráždenie. Masku nechajte pôsobiť približne dvadsať minút, opláchnite dôkladne vlažnou vodou. Okrem rozjasnenia, vyčistenia a zmenšenia pórov či redukcie začervenania táto maska tiež dezinfikuje, zjemňuje pokožku a jemne čistí.

Grapefruitová maska

Ošúpte polovicu červeného grapefruitu a jednotlivé mesiačiky zbavte aj obalu, mäsitú dužinu vložte do porcelánovej misky. Pridajte pár kvapiek mandľového oleja, lyžicu ovsených vločiek a jeden vaječný žĺtok. Ingrediencie zmiešajte a naneste na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť približne dvadsať minút, následne opláchnite teplou vodou. Pleť nakrémujte, bude sa vám zdať trošku suchšia a na dotyk stiahnutá. Efekt sa však prejaví čoskoro – kyseliny v grepe pomáhajú odstraňovať odumreté bunky, zvyšujú produkciu kolagénu a vitamín C pleť rozjasňuje.

Pomarančový píling

Lyžicu čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy zmiešajte s lyžičkou sódy bikarbóny a v tenučkej vrstve naneste na pleť. Nechajte pôsobiť zhruba dvadsať minút, následne ešte jemnými krúživými pohybmi prstov pleť premasírujte ako pri pílingu. Dôkladne umyte.

debata chyba
Viac na túto tému: #med #maska #píling #domáce pleťové masky z citrusov #citrón

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...