Jar bude farebná a pestrá! Inšpiruje Rio, prinesie výšivky i neóny

Ak ste náhodou doposiaľ mali pocit, že jarné kolekcie módy nebudú farebné, nemajte obavy. Na pultoch sa nájdu aj kúsky, ktoré doslova rozbláznia oko.

17.01.2014 07:00
debata
Inšpirácia kultúrou Brazílie, divokými farbami... Foto: F&F
F&F - lookbook - jar-leto 2014 Inšpirácia kultúrou Brazílie, divokými farbami ulice a estetikou faviel - aj taká bude jarná a letná kolekcia značky F&F.

Inšpiráciu vášnivou a farebnou Brazíliou, pestrosťou a multikulturalitou faviel, ale tiež vplyvy atmosféry Francúzskej riviéry sa spojili v kolekcii, ktorú na jar a leto 2014 pripravila značka F&F. Svedčia o tom aj zábery z lookbooku na najbližšie mesiace, ktoré doslova hýria pestrosťou.

Žena podľa módnych dizajnérov, ktorí pracujú pre britskú firmu, bude predovšetkým ženská, elegantná, no zároveň jej nebude chýbať prvok modernosti. Druhou alternatívou, vhodnejšou najmä pre mladšie nositeľky, sú už spomenuté exotické inšpirácie – výrazné farby, potlače, výšivky a vzory.

Pestrosť a hravosť s dotykom sexepílu - tak...
Spojenie ženského štýlu 50-tych rokov minulého...
+9Pestrosť a hravosť s dotykom sexepílu - tak...

Z farieb dominuje kaviárová, zelená, modrá, červená či ružová s oranžovou a žltou. Práve tieto odtiene krásne vyniknú práve na modeloch s bohatým zdobením, výšivkou. Servírovať ich môžete v pestrých mixoch a spájať na prvý pohľad nespojiteľné. Popri etnických výšivkách a kontrastných prvkoch zdobenia sa do módy opäť vracia aztécky vzor.

Pre dámy s chuťou na trošku striedmejšiu eleganciu sú určené tubové sukne, kardigany, ale aj šaty v klasickej siluete 50-tych rokov. Z materiálov sa využíva napríklad čipka či tvíd, nechýba klasická bavlna a zmesové materiály. Aj v odkazoch na klasiku však bude cítiť vplyv aktuálnych trendov a najmä akejsi estetiky ulice – reč je napríklad o divokých neónových odtieňoch, ktoré sa kombinujú s pastelmi či neutrálnymi tónmi a vytvárajú osviežujúce kombinácie.

Pestrosť a hravosť s dotykom sexepílu - tak... Foto: F&F
2F&F - lookbook - jar-leto 2014 Pestrosť a hravosť s dotykom sexepílu - tak možno v skratke zhrnúť letnú kolekciu známej britskej značky.

Kľúčovými kúskami sa stanú podľa britskej odevnej značky maxi-šaty a maxi-sukne, voľnejšie topy a blúzky, ale tiež šortky a overaly. Viac naznačených trendov nájdete v lookbooku vyššie. Keď kliknete na hashtag lookbook pod titulkom článku, môžete si prezrieť aj trendy v lookbookoch ďalších značiek na jar a leto 2014.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #móda #trendy #farby #exotika #lookbook #jar-leto 2014 #F&F

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...