Boris Hanečka: Aj na Plese v opere sa nájde nevkus, prehliadam ho

Dizajnér Boris Hanečka nechýba azda na žiadnom Plese v opere. Štrnásty ročník si užil po boku kamarátky a svojej múzy Lucie Hablovičovej. Hodiť očkom po iných dámach však stihol.

14.01.2014 07:00
debata
Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa... Foto: ORANGE
Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa Hanečku. Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa Hanečku.

Ako sa mu teda pozdávala móda slovenskej smotánky a žien pozvaných do opery? „Je to od prípadu k prípadu,“ zhodnotil dizajnér. „Prvú myšlienku, ktorú vnímam, je, že tento rok je nesmierne trblietavý. Svetový trend je trošku aj utiahnutý, delikátny a sofistikovaný, ale na Slovensku sa všetci jagáme. Ale aj v tom by bolo treba rozlišovať. Blyšťanie sa modelov v spoločnosti môže byť krásne, ale aj nevkusné. Vždy sa nájdu aj také, aj také,“ komentoval Hanečka. Ples v opere podľa neho nie je výnimkou. „Ale ja sa pozerám na tie krásne veci. Nenechám si kaziť chuť,“ doplnil s úsmevom.

Vymenúvať ženám, aké sú aktuálne trendy v spoločenskej móde, čo by nosiť mali a čo by mali radšej rovno spáliť, vraj nechce. „Dal by som len jednu radu. Ak sa rozhodnú pre výšivku, mala by byť robená ručná, nie strojová. Nemusia jej byť kvantá, nech jej je iba trošičku. Niekedy sú róby veľmi lacné a vulgárne, sú vytvorené priemyselne a surovo. V plesovej sezóne by mala byť ručná práca prítomná,“ vysvetlil.

„Keď už sa vraciame k tradícii starých bálov, aj odev by mal byť vytvorený starosvetsky. Keď kedysi dáma dostala pozvanie na hrad, musela sa preukázať, že jej šaty šilo dobré krajčírstvo, že ho nešila sama doma. To už je trochu extrém, ale dámy by si mali ples uctiť aj zovňajškom,“ pokračoval dizajnér, ktorý okrem Lucie Hablovičovej vytvoril napríklad aj šaty pre moderátorku večera Luciu Barmošovú.

Vraj si spolu sadli, hoci blondínka z TV JOJ zväčša vyhľadáva prácu jeho kolegyne Petry Poórovej. „S Luciami si nejako rozumiem,“ zavtipkoval si. Vážnejšie však vysvetlil, že dobre pozná Barmošovej toalety od Petry Poórovej. „Sú maximálne krásne, vystihujú jej charakter a práve sú delikátne. Lucia nosí radšej úzke siluety a pôvodne sme mysleli, že aj my pôjdeme do podobnej siluety,“ prezradil Hanečka. „Lenže rozhodli sme sa, že keď už ide o taký veľký ples a Lucia bude sama na pódiu, vyznie na ňom, môžeme ísť do takého objemu,“ dodal.

Moderátorka Plesu v opere Lucia Barmošová v... Foto: ORANGE
Lucia Barmošová Moderátorka Plesu v opere Lucia Barmošová v róbe od Borisa Hanečku.

„Vytvorili sme ostrú geometriu. Model mal byť pôvodne pepermintovej farby, nakoniec sme sa zhodli, že budeme tvrdí a exaktní, trblietavosť tam zostala, ale bolo to hranaté, rovné, presne ukončené v páse. Skôr architektonické, zároveň tam však zostala zachovaná idea klenby nočnej oblohy,“ opísal model jeho autor.

A ako sa vám páči móda žien na Plese v opere? Pozrite si ju v galérii a zahlasujte v ankete.

Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa...
Manželia Dagmar Hubová a Martin Huba.
+35Moderátor Matej Cifra, známy najmä pod...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #Ples v opere #Boris Hanečka #plesová sezóna

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...