Jar prinesie v móde aj veľa čiernej, romantičky uteší čipka

Prehľad jarných trendov na Žena.pravda.sk pokračuje ukážkami z lookbooku známej španielskej značky dostupnej aj na Slovensku.

10.01.2014 14:00
debata
Napodiv temná a minimalistická je jarná móda,... Foto: MANGO
aká bude jarná móda - Mango - lookbook - jar-leto 2014 Napodiv temná a minimalistická je jarná móda, ktorú ponúka vo svojom lookbooku a tiež kolekcii španielska značka Mango.

Mango zväčša ponúka ženské kúsky, v sezóne jar a leto 2014 (minimálne v jej úvode) však zamerala svoju pozornosť na minimalizmus, strohosť a striktnú estetiku. Kým u britskej značky Marks & Spencer, z lookbooku ktorej sme ukážky priniesli v utorok, išlo v prvom rade o stávku na žiarivú bielu, v tomto prípade je dominantov farba na opačnom konci spektra.

Napodiv temná a minimalistická je jarná móda,...
Pruhy či abstraktné akoby ledabolo štetcom...
+15Odhalené bruško? Prečo nie, len ho musíte na to...

Čierny odtieň sa objavuje na topoch, sukniach, sakách s architekturálnymi detailmi, ale aj kabátoch a, samozrejme, obuvi. Nastupuje kontrast čiernej s bielou, pričom strohosť zostáva zachovaná či už v líniach alebo prvkoch zdobnosti. Postupne sa objavujú len jemné prvky – napríklad vzory akoby štetcom ledabolo namaľované na látke.

Farebnými prvkami v lookbooku na jar a leto 2014 sú najmä pruhy, prípadne potlač červených pier. Vplyv má aj športová móda a jej estetika kombinovaná so street-štýlom. Najmä mladšie ročníky ocenia šaty v podobe akoby predĺžených športových tielok, či „univerzitné“ tričká kombinované s asymetrickými sukňami.

Tomu sa povie inšpirácia. Šaty s jemne... Foto: MANGO
aká bude jarná móda - Mango - lookbook - jar-leto 2014 Tomu sa povie inšpirácia. Šaty s jemne plisovaným asymetrickým ramienkom zdobí potlač pier. Aj u Saint Laurenta mali podobné.

Najženskejšími prvkami španielskej kolekcie sú priehľadné detaily na živôtiku, jemne plisované rukáviky či asymetrické ramienka. Nechýba ani čipka – stylingovo však servírovaná opäť so strohejšími strihmi, ktoré jej romantickosť a jemnosť tlmia.

Galériu si pozrite vyššie, budúci týždeň pre vás pripravíme lookbooky z dielní značiek F&F a Gant. Cez hashtag lookbook priamo pod titulkom ich môžete postupne nájsť všetky na jednom mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čipka #lookbook #jar-leto 2014 #prehľad trendov #Mango #minimalizmus #čierno-biela

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...