Zabojujte s negatívnymi vplyvmi zimy na vašu pleť. Skúste takto

Nevýrazná pleť bez jasu a s viditeľnými známkami únavy či dehydratácie. To je skrátka daň chladnejších mesiacov roka.

09.01.2014 10:00
pleť - pokožka v zime - hydratácia - dokonalá pleť Foto:
V ženskej pleti tvorí hydratovanie základ u väčšiny typov pokožky. V zimných mesiacoch treba s hydratovaním pleti ešte "pritlačiť".
debata

Hoci v uplynulých týždňoch sme ešte nemuseli čeliť mrazom a následnému vysušovaniu pokožky v rozkúrených miestnostiach v byte či práci, počasie si aj tak vyberá svoju daň. Už teplota pár stupňov nad nulou, ktorá sa strieda s horúcim ovzduším v byte nerobí našej pleti najlepšie. Výsledkom je suchá pleť, často podráždená či začervenaná. Chýba jej lesk a pevnosť.

Aj v tomto smere však existuje pár spôsobov, ako pleti dopriať vhodnú starostlivosť a čo najviac eliminovať negatívne vizuálne faktory. Zhrnúť sa dajú do nasledujúcich troch krokov.

1. Hydratácia

V ženskej pleti tvorí hydratovanie základ u väčšiny typov pokožky. V zimných mesiacoch treba s hydratovaním pleti ešte „pritlačiť“. Ideálne je, ak prípravok, ktorý vám vyhovuje, má okrem hydratačných účinkov aj rozjasňujúce či prípadne anti-ageingové vlastnosti. Problémom pleti v zime je práve nedostatok jasu a akýsi zašednutý nádych. Minimálne teda rozjasňujúce zložky sú žiadané.

Vyskúšať môžete hydratačný krém Aquaporin od Eucerinu. Upokojuje pocit napätia, rýchlo sa vstrebáva a je ideálny ako podklad pod mejkap. Má variantu pre suchú, aj normálnu až zmiešanú pleť. Drahšou variantou je L'Occitane Shea Protective Cream – prípravok s bambuckým maslom má vynikajúce hydratačné zložky, vďaka ochrannému faktoru 20 je vhodný aj na lyžovačku do hôr.

2. Pleť ako v bavlnke

Ak sa počas leta vyhýbate rozličným koncetrovanejším séram, vedzte, že zima je obdobie, keď si ich môžete dopriať aj vy. Väčšina z nich má vďaka vyššiemu obsahu účinných látok rýchlejší efekt. Pleť po nich baží ako púšť po daždi. Séra navyše zlučujú viacero funkčných vlastností – ak teda používate len klasický hydratačný krém, práve so sérom môžete starostlivosť dobehnúť. Zložky proti starnutiu, k nim rozjasňujúce prvky a tiež kvalitná hydratácia či premastnenie pokožky – to všetko nájdete v kvalitných prípravkoch.

Vyskúšajte: Idealia Life Serum od Vichy – pokožku hydratuje, opticky ju zjednocuje, dodáva jej jas a oddýchnutý vzhľad. Sérum tiež sťahuje rozšírené póry a obnovuje rovnováhu pleti. Drahšia alternatíva je napríklad Sisleya Radiance Anti-Aging Concentrate od Sisley. Toto koncentrované sérum regeneruje a obnovuje prirodzený vzhľad pokožky. Kontroluje syntézu melanínu a tým obmedzuje vznik pigmentových škvŕn. Zjednocuje tón pleti. Je svieža, mladistvá a rozjasnená.

3. Píling

V chladnejších mesiacoch roka je nutný rovnako ako v lete – možno aj viac. Pre časté vysušovanie pleti sa vo vrchnej vrstve pokožky kopia odumreté bunky a práve vďaka nim vyzerá tvár unavene, často akoby fľakatá. Pravidelný píling je teda veľmi dôležitý. Voľte skôr jemnejšie prípravky, napríklad s mikrogranulkami, ktoré pleť očistia a vyhladia. Na trhu sú napríklad aj hrejivé pílingy, ktoré pomocou termoaktivačných látok pleť otvoria a ponúknu prístup na očistenie aj tých najupchatejších pó­rov.

Vyskúšajte napríklad: mikropíling Ziaja Ružové maslo, ktorý jemne čistí a masíruje, podporuje cirkuláciu kyslíka v bunkách. Je skutočne jemný a tak ho môžete používať aj viackrát za týždeň. Prehrievací píling s brusnicami od Janssen Cosmetics najprv pleť pôsobením tepla otvorí a uvoľní, pôsobí na keratínové šupinky a následne mechanickým čistením pleť vyčistí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť v zime #hydratácia #píling

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...