Biela kraľuje, minimalizmus je pán: Aká bude jarná móda 2014?

Obchody s odevmi žijú momentálne výpredajmi, ale časť regálov už začali zapĺňať nové kolekcie. Čím sú inšpirované, aké budú?

07.01.2014 12:00
debata
Dôraz je kladený na strih a drobný detail,... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2014 Dôraz je kladený na strih a drobný detail, ktorý ho ozvláštňuje - asymetriu či štruktúru materiálu. Populárna je čierno-biela kombinácia či dôraz na klinicky čistú bielu.

V nasledujúcich týždňoch vám prinesieme ukážky z lookbookov na Slovensku dostupných módnych značiek, ktoré ukazujú nasadené trendy na jar a leto 2014. Ako prvú sme vybrali britskú značku Marks & Spencer, ktorá okrem tradičnej základnej kolekcie každoročne prináša aj limitované edície s dôrazom na väčšiu trendovosť, kvalitu materiálov a vypracovania či netradičný dizajn.

Aká by to bola letná sezóna bez kvetinových...
Pastelové tóny žltej, ružovej či mentolovej v...
+19Do obchodov sa čoskoro dostanú kolekcie na jar...

Základom sezón na teplejšiu časť roka sa stala klinická čistota – stvárnená bielou farbou, ale aj prísnosťou a strohosťou strihov, ktoré často pripomínajú lekárske plášte či nohavice. Samozrejme, vo vzájomnej kombinácii tvoria zaujímavý efekt. Dôraz je kladený na detaily ako asymetria či zipsy a zapínanie vo všeobecnosti. Aj štruktúra materiálu môže na prvý pohľad prijednoduchý odev povýšiť a ozvláštniť.

Jar a leto sa však nezaobíde ani bez farieb a vzorov. Z prvej skupiny dominujú tóny sýtej modrej, ružovej, svetlozelenej, karamelovej či čiernej, nechýbajú však ani pastely – predovšetkým svetložltá. Často kombinovaná s neutrálnymi tón­mi.

Vo vzoroch dostala priestor abstrakcia, ale aj kvetinové potlače. Tentoraz nie sú krikľavé, neónové, no skôr s dôrazom na romantickosť, nežné alebo melancholické. Abstraktné motívy vychádzajú dobre predovšetkým v kombináciách so spomenutou čiernou a bielou.

Aká by to bola letná sezóna bez kvetinových... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jar-leto 2014 Aká by to bola letná sezóna bez kvetinových potlačí. Tentoraz však budú tlmenejšie, budú postrádať lacnú krikľavosť. Viac sa kladie dôraz na romanticko opulentný dojem.

Strihovo sú odevy skôr voľnejšie, prípadne akoby hranaté. Tradičná ženská silueta sa ukrýva do rovných línií, ktoré prekvapia dôrazom na spodný lem sukne či našuchorenú oblasť pliec a ramien. Viac si pozrite v galérii. V blízkom čase pre vás pripravíme aj prehľady trendov od značiek ako Zara, H&M, Gant, New Yorker, Reserved, Mango, Stefanel a ďalších.

Všetky pohromade budete vedieť nájsť pod hashtagom lookbook – stačí sa kliknúť na toto slovíčko priamo pod titulkom článku.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trendy #lookbook #jar-leto 2014 #Marks & Spencer

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...