Nové prsia pod stromček? Lekári zaznamenali nárast dopytu

Pod stromčekom ste si ako darček našli asi všeličo. A možno niektoré z vás dokonca aj poukaz na chirurgický zákrok u plastického chirurga.

27.12.2013 12:50
plastcké operácie - skrášľovanie - plastika Foto:
Vzhľadom na dopyt na americkom trhu po skrášľovacích zákrokoch sa viacero kliník rozhodlo vytvoriť tento rok špeciálne darčekové poukazy.
debata

Ak náhodou áno, v tom prípade aj vy patríte do skupiny žien, ktorých najväčším snom a túžbou je vylepšenie vzhľadu pod rukami odborníkov. Britský Daily Mail cituje lekára Barryho Weintrauba, podľa ktorého sa plastická operácia ako darček stala skutočným hitom. V porovnaní s minulým rokom vraj zaznamenal 35-percentný nárast dopytu po úprave skalpelom.

Prekvapivé však je, že najpopulárnejšou operáciou nie je zväčšenie poprsia, hoci to sa tiež ocitlo medzi najčastejšie žiadanými zákrokmi. Ešte o kúsok viac si však ženy želajú zmeniť svoj nos a podvihnúť či upraviť ochabnuté viečka.

Vzhľadom na dopyt na americkom trhu po skrášľovacích zákrokoch sa viacero kliník rozhodlo vytvoriť tento rok špeciálne darčekové poukazy, v rámci ktorých mohli manželia či partneri zakúpiť svojim polovičkám napríklad chemický píling, ktorého cena sa pohybuje od 150 dolárov až po rozsiahle operačné procedúry, ktorých cena presahujú desaťtisíce dolárov.

Prieskum ukázal, že momentálne sa skrášľujúce zákroky ako darček kupujú tak ako nikdy v minulosti. Tabu z toho, že partneri nechceli upozorňovať na nedostatky toho druhého, je už dávno preč. Dnes plastické operácie či zákroky kupujú bežne manželia svojim manželkám – či už z vlastnej iniciatívy, alebo na prosbu svojej milovanej.

Na druhej strane sa však nájdu aj takí obdarovaní (či už ženy alebo muži), ktorí by podobní darček prijali od blízkej rodiny (napríklad sestry alebo mamy), ale od partnera by ho vnímali ako urážku.

debata chyba
Viac na túto tému: #darčeky #plastická chirurgia #nové prsia #silikóny #korekcia nosa

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...