Buďte slávnostná aj hriešne zvodná. Skúste to s fialovou

Fialová farba patrí medzi tie najdramatickejšie a najvýraznejšie odtiene, aké poznáme. Hoci je dlhodobo považovaná za rituálnu, obradnú farbu, v poslednom čase sa tiež stala symbolom párty a veľkolepých príležitostí.

09.12.2013 10:00
debata
zväčšiť Fialová je hitom zimných mesiacov a... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
Fialová je základom aj pre jarnú kolekciu Yves Saint Laurent. Fialová je hitom zimných mesiacov a slávnostného líčenia.

Určite aj preto sa práve toto obdobie spája s odtieňmi fialovej. Záver roka v znamení vianočných večierkov a úvod toho ďalšieho pod taktovkou plesovej sezóny dáva priestor tónom purpurovej či nachovej, ako tiež fialovú poznáme, nielen na šatách, ale aj v líčení.

Fialová je základom aj pre jarnú kolekciu Yves... Foto: Yves Saint Laurent
Fialová je základom aj pre jarnú kolekciu Yves Saint Laurent. Fialová je základom aj pre jarnú kolekciu Yves Saint Laurent.

Najdostupnejšie sú fialové odtiene v prípade lakov na nechty a dekoratívnych prípravkov na oči – teda očných tieňov, liniek či farebných riaseniek. V tónoch fialovej dodáte svojej tvári dramatický a slávnostný vzhľad. Výber odtieňov je pritom skutočne pestrý – od jemnej levanduľovej cez klasickú fialovú po aktuálny hit – farbu orchidey, v ktorej sa kombinujú fialové tóny s ružovými až po sýtu a výraznú slivkovú.

Pri slávnostnom líčení môžete dať dôraz práve na precízne nalíčené oči. Nebojte sa ani metalických kombinácií s fialovou, prípadne kombinujte výrazný farebný tieň s neutrálnymi tónmi pieskovej, béžovej alebo telovej – zjemníte ho tak a dodáte mu mäkší vzhľad.

Fialová však nie je žiadnou nehoráznosťou ani v prípade líčenia pier – či už rúže, alebo lesky na pery v tónoch fialovej dokážu vytvoriť veľmi neortodoxný look. V prípade ich nanášania však dbajte na to, aby ste zdôrazňovali vždy len jednu časť tváre – to znamená, ak vyhrajú pery, oči by mali zostať skôr s nahým líčením. Maximálne doplnené riasenkou.

Farebnou riasenkou môžete doladiť celkový vzhľad líčenia. Buďte však opatrné pri kombinovaní odtieňa maskary s tónom rúžu, mohlo by to vyzerať zbytočne divadelne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #fialová #šminky #purpurová #očné tiene #rúž #lak na nechty

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....