Ako sa nalíčiť na stužkovú či párty, keď už máte po štyridsiatke?

Možno aj vás čaká za pár dní dcérina stužková. Alebo máte v práci vianočný večierok. Šaty máte, lodičky použijete tie, ktoré máte v skrini odložené na špeciálne príležitosti. Trápenie vám spôsobuje jediná vec - ako sa správne nalíčiť.

19.11.2013 12:00
Líčenie po štyridsiatke na slávnostné... Foto:
Líčenie po štyridsiatke na slávnostné príležitosti môže spôsobovať mnohým ženám vrásky.
debata

V prvom rade si treba uvedomiť jednu vec – ak ste prekročili štyridsiatku, prípadne sa blížite k päťdesiatke – časy, keď ste si mohli dovoliť šantiť s očnými tieňmi, sú preč. Lesk je síce jednou z vecí, ktorú najčastejšie radia magazíny v súvislosti s párty líčením, ale od istého veku je menej niekedy viac.

Pri líčení by ste sa mali sústrediť len na zdôraznenie jednej partie – teda buď očí, alebo pier. Ak už máte ochabnutejšie viečka, čím viac šminiek nanesiete, tým ťažší dojem vytvoríte. Lepšie sú teda nahé tóny líčenia a odtiene ako broskyňová, biela káva alebo béžová. Vtedy môžete pridať trochu lesku alebo použiť šminky s leskom, pohľad sa viac otvorí. Dôležitá je aj maskara – vyberajte takú, ktorá riasy nezlepí a nezaťaží, ale pekne oddelí a opticky im dodá objem.

Druhou možnosťou je podľa odborníkov tmavšie, priam dymové líčenie. Líčenie by ste mali začať s korektorom, ktorý zamaskuje známky únavy. Upravte tiež obočie, najlepšie pomocou ceruzky na obočie – voľte ten správny odtieň. Určite nie príliš tmavú ceruzku, ktorá spraví obočie neprirodzeným. Na oko naneste aj očnú linku, ktorá zdôrazní pohľad a pokračujte s očnými tieňmi. Nezabudnite však na to, že v prípade výrazných očí treba nechať pery prirodzené. Ružovkastý prirodzený odtieň môžete zdôrazniť len leskom.

Naopak, ak sa sústredíte na oblasť pier, oči ošetrite len spomenutým korektorom a telovým tieňom. Môžete pridať očnú linku.

Pery zdôraznite tónmi červenej, rubínovej alebo malinovej. V určitom veku mimické vrásky okolo úst môžu spôsobovať, že sa do nich ukladajú „odrobinky“ šminiek. Tomu sa vyhnite tým, že rúž zafixujte kontúrovacou ceruzkou. Používajte takú, ktorá je v identickom odtieni s rúžom.

Vekom ženám na tvári pribúdajú aj jemné chĺpky nad hornou perou, alebo okolo celých pier. Pred večerným líčením si ich určite odstráňte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slávnostné líčenie po štyridsiatke #menej je viac #šminky #postupy líčenia

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....