Zamerané na doplnky! Jeseň zvládnite v teple a so štýlom!

Chladná časť roka je obdobím, keď v našom šatníku dôležitú rolu zohrávajú doplnky. Hrejivé, ale tiež štýlové a dotvárajúce zvyšok garderóby.

12.11.2013 07:00
debata
zväčšiť Výber doplnkov je skutočne pestrý. Jeseň môže... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
Výber doplnkov je skutočne pestrý. Jeseň môže byť s nimi elegantná, strohá aj hravá. Výber doplnkov je skutočne pestrý. Jeseň môže byť s nimi elegantná, strohá aj hravá.

Nastoľovať konkrétny trendy v prípade kúsov šatníka ako sú rukavice, šály či ponožky alebo klobúky by bolo asi zbytočné – v tomto smere si je naozaj každá dáma sama sebe paňou. Dôležité je, aby sa cítila príjemne, aby jednotlivé kusy napĺňali aj svoju funkčnosť a zároveň jej priniesli na jeseň a v zime taký nutný pocit tepla.

V prípade pokrývok hlavy sa nosia klobúky, ušianky aj klasické pletené čiapky. Dámy, ktoré si potrpia na dennú úpravu účesu a boja sa utľapkaných vlasov, ocenia predovšetkým klobúkový trend. Tomu dominuje retro forma 70-tych rokov a zdobené detaily v podobe kovových cvokov, pierok, alebo kontrastného lemu.

Ušianky či pletené čiapky sú skôr určené športovým typom. Ich funkciu oceníte napríklad počas prechádzky v prírode, ale v naozaj mrazivých ránach či večeroch aj pri čakaní na zastávke cestou z práce. Noste si napríklad jednu rezervnú v taške.

Čo sa týka rukavíc, dámy nosia rady elegantnejšie verzie v koženom vyhotovení. Farebnosť na pultoch obchodov je skutočne pestrá – nájdete tmavé, svetlé, farebné, zdobené, vzorované rukavičky. Pokiaľ skôr uprednostníte pletené modely, môžete voliť medzi palčiakmi, rukavicami na päť prstov, ale aj kúskami s odstrihnutými prstami – pri ťukaní do mobilu ich oceníte, pri mraze už menej.

Na dotvorenie outfitu slúžia šatky, plédy či šále. Aranžovať tieto jednotlivé doplnky môžete viacerými spôsobmi – napríklad nechať vykúkať z kabáta len malý kúsok, prípadne si pléd ovinúť priamo na kabát a spraviť z neho ďalšiu dôležitú súčasť vášho stylingu.

Neslobodno zabudnúť ani na pančuchy a ponožky. Pre dámy, ktoré majú radšej prvé menované, sú k dispozícii zateplené, hrubšie verzie pančúch, ktoré však nestrácajú zo svojej elegancie. Ponožky vo výrazných farbách a so vzormi môžete skúsiť napríklad pri klasickej džínsovej garderóbe, pričom pokojne môžete nechať výrazný motív nechať vykúkať spod vyhrnutých džínsov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doplnky #rukavice #ponožky #šály

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...