Dokonalý mejkap zmení váš život - prinesie úspech či lásku!

Nechceme zveličovať benefity líčenia na dámskej tvári, ale podľa najnovších poznatkov dokáže upravená tvár viac než len pôsobiť na pocit vlastnej spokojnosti.

12.11.2013 11:00
pery - líčenie pier Foto:
Ilustračná fotografia - bezchybné líčenie dokáže zmeniť vnímanie okolia k vašej osobe.
debata

Podľa informácií portálu Sunday Times Style, ktorý cituje neuroodborníka Arnauda Auberta, dokáže líčenie zmeniť vnímanie vašej osoby okolím. Aubert tvrdí, že perfektný mejkap môže vyvolať v mozgu iných osôb určité reakcie, na základe ktorých vás následne tieto osoby vidia v lepšom svetle. Domnieva sa, že upravený zovňajšok a používanie prípravkov ako krycí krém, rúž či očné šminky sú spôsobom, ako vylepšiť sociálny imidž a tiež dokážu napomôcť pri hľadaní novej práce alebo známostí.

Aubert, ktorý je odborníkom na experimentálnu psychológiu a na tému dopadu líčenia na vnímanie a reakcie okolia vypracoval niekoľko štúdií. Základ podľa neho tvorí v tomto prípade takzvaný „trojuholníková oblasť“, ktorá zaberá priestor očí a pier. „Všetky sociálne informácie sa nachádzajú v tvári,“ tvrdí Aubert podľa Sunday Style Times. „Ak je zrak vyrušovaný nedokonalosťami, napríklad vyrážkami alebo zanesenými pórmi, vyhodnocuje tvár horšie a priraďuje jej nositeľovi nižšie sociálne hodnotenie,“ doplnil Aubert.

O tom, že na Aubertových výsledkoch z početných štúdií je veľa pravdy, svedčí aj starší prieskum, o ktorom informoval britský Daily Mail. V ňom medzinárodná firma Procter & Gamble skúmala reakcie ľudí pri pohľade na ženy rozličných vekových kategórií a rasy s líčením a bez neho. Tie, ktoré mali na tvári mejkap, boli považované za príjemnejšie, sebavedomé, atraktívne a kvalifikované.

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #líčenie #mejkap #vnímanie okolím

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...