Ako smaragd! Oblečte svoju tvár či nechty do tónov zelenej

Mali ste doteraz pocit, že zelená farba nepasuje k skrášľovaniu vašej pleti, tváre či nechtov? Omyl, na to rýchlo zabudnite!

05.11.2013 13:40
debata
zväčšiť Modelky na prehliadke značky Aquilano Rimondi... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Modelky na prehliadke značky Aquilano Rimondi predviedli tiež výrazné zelené líčenie. Modelky na prehliadke značky Aquilano Rimondi predviedli tiež výrazné zelené líčenie.

Tóny zelenej farby dokáže v rámci dekoratívnej kozmetiky skutočné zázraky. Jedným z najvýraznejších a zároveň najpoužívanejších je odtieň smragdovej zelenej. Už z názvu vyplýva, že pripomína farbu drahého kameňa. A rovnako pôsobí aj v rámci vzhľadu – ako klenot.

Vyskúšať môžete napríklad lak na nechty v podobnom odtieni – jeho intenzitu a výraz stupňujte podľa lesku či matu.

zväčšiť Odtiene zelenej v dekoratívnej kozmetike vládnu... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
Odtiene zelenej v dekoratívnej kozmetike vládnu tejto jeseni. Odtiene zelenej v dekoratívnej kozmetike vládnu tejto jeseni.

Pri líčení očí sa tiež nemusíte báť výraznejších tieňov. Kým na denné nosenie môžete oči ozdobiť napríklad tenučkou výraznou linkou v zelených tónoch, na večerné líčenie sa hranice posúvajú a určite zaujmete hlbokým a dramatickým pohľadom v tónoch tmavozelenej, smaragdovej či sýtozelenej. Kombinovať tieto odtiene môžete so zlatou či striebornou. Pre veľké experimentárorky sú povolené aj kombinácie s výraznými tónmi fuchsiovej, oranžovej či kráľovskej modrej.

V prípade líčenia pier voľte skôr nahé tóny, niekedy postačí len priehľadný lesk. Ak však chcete zdôrazniť dramatickosť, vyskúšajte výrazný rúž v slivkovej alebo červenohnedej far­be.

debata chyba
Viac na túto tému: #zelená farba #dekoratívna kozmetika #skrášľovanie

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...