Povedzte, aké šperky nosíte - povieme vám, aká ste!

Máte na krku malú zlatú retiazku? Uprednostňujete bižútériu, alebo ste roky šetrili na superdrahý prsteň s drobným diamantom? To všetko môže o vás čosi vypovedať.

04.11.2013 12:00
šperky - charakter Foto:
Čo o vás vypovedia šperky, ktoré nosíte a ktoré si najčastejšie vyberáte?
debata

Podľa serveru TheFashionspot.com dokážu šperky a bižútéria vystihnúť charakter nositeľky.

Šperky s osobným venovaním

Meno vyryté do vnútorného obvodu prstienka či iniciály na prívesku na krku – to sú kúsky, ktoré dávajú najavo, že ich nositeľka je emocionálne otvorená a nebojí sa ukázať svetu svoju lásku a city k ľuďom, ktorých má rada. Ak nosí na šperkoch iniciály vlastného mena, môže ísť o trochu sebestrednú osobu, ktorá si zakladá na vlastnej výnimočnosti.

Drobné šperky

Reč je o tenučkých retiazkach s drobnými príveskami či takmer neviditeľných náramkoch, alebo náušniciach, ktoré ledva vidieť na uchu. Nositeľky takýchto šperkov sú si isté sami sebou a šperky nosia tak, aby bolo jasné, že hlavné slovo má žena a nie samotný opulentný kúsok na krku. Ich drahocennosti majú často aj určitú sentimentálnu hodnotu – môže ísť o šperk, ktorý pripomína narodenie dieťaťa či výročie svadby. Sú to ženy, ktoré si potrpia na tradície a vyznávajú silné rodinné hodnoty.

Kostýmové šperky

Ide o šperky a doplnky, ktoré sú vyrábané ako súčasť garderóby, dotvárajú ju a dopĺňajú. Nenakupujú sa ako investícia, čo platí v prípade skutočných šperkov, ale len ako doplnok k módnym kúskom. Môžu byť z drahých materiálov, ale zároveň aj bižutéria. Nositeľka takýchto kúskov sa nevie, ale ani nechce ustáliť. Obľubuje striedať nálady, rovnako aj módne štýly a spôsob prezentácie na verejnosti. Zmena je pre ňu základom existencie.

Luxusné šperky

V angličtine nazývané aj tzv. fine jewelry stavajú na maximálnej kvalite použitých materiálov, spracovaní a dizajne. Aj cenovo patria medzi najdrahšie. Ak patríte k ženám, ktoré rady investujú práve do takýchto kúskov, ste si istá sama sebou a v živote ste si už našli svoje miesto. Nepatríte k tým dámam, ktoré by podliehali trendom a menili svoj šatník každú sezónu. V šperkoch radšej investujete do pár luxusných kúskov, ktorými podčiarkujete svoj vycibrený a ustálený štýl.

Vintage šperky

Kúsky, ktoré majú niekoľko desiatok rokov – kúpené v starožitníctve, alebo zdedené po prababičke. Ženy, ktoré ich nosia, sú romantičky, trošku sentimentálne, no so silným zmyslom pre umenie a históriu. Nemajú potrebu slepo nasledovať trendy, pretože dokážu objavovať krásu aj vo veciach, ktoré preveril vek.

Výrazné šperky a bižutéria

Masívne náhrdelníky s farebnými prvkami, veľkými kameňmi, krištáľmi či masívnymi kruhmi patria momentálne medzi hity v oblasti doplnkov. Nie všetky ženy sa však odvážia nosiť ich. Tie, ktoré sa orientujú práve na výrazné ozdoby, sú silné osobnosti, ktoré sa neboja vyčnievať z davu, práve naopak – niekedy to doslova vyhľadávajú.

debata chyba
Viac na túto tému: #šperky #typ šperkov #charakter

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...