Jeseň v znamení kára! Môžete byť rockerka aj elegantná

Určite ste si ich všimli aj vy. Vo výkladoch butikov s odevmi sú totiž kárované kúsky neprehliadnuteľné. Káro a jeho špeciálna podoba nazývaná tartan patrí k hitom jesene.

23.10.2013 08:30
debata (1)
Pelerína v klasickom károvanom vzore - model Zara. Foto: ZARA
tartan (káro) - trend jesene 2013 Pelerína v klasickom károvanom vzore - model Zara.

Dizajnéri naservírovali károvaný vzor predovšetkým v grungeovej a rockerskej estetike – reč je napríklad o Hedim Slimanovi zo Saint Laurent či Marcovi Jacobsovi. Módny dom Dries van Noten však škótske káro, nazývané aj tartan, priniesol ako elegantnú ženskú garderóbu modernej dámy, ktorá s vhodne zvolenými doplnkami povyšuje jej eleganciu a štýlovosť. Značka Celine prechádzala akoby do striktnej a prísnej zvodnosti.

Ak si chcete zadovážiť len jednu vec s...
Károvaná móda je hitom jesene 2013.
+12Tartanový vzor je populárny hitom jesene 2013.

Podobne môžete k tartanu a káru pristúpiť aj vy. Paleta možností, ako ho nosiť, je skutočne pestrá. Ak máte chuť zahrať sa na drsnú grunge-erku, môžete voliť tartanový vzor doplnený detailmi zipsov a cvokov či lakovanej kože. Prípadne postačí košeľa pripomínajúca flanelku (v dámskych šatníkoch je často hodvábna alebo ľanová), ktorú doplnia kožené nohavice či šaty pripomínajúce nočnú košieľku. Krátke skladané sukienky doplňte vysokými čižmami a bundičkami do pása, alebo pokojne aj bagančami v štýle „martensiek“.

zväčšiť Tartanový vzor je populárny hitom jesene 2013. Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
tartan (káro) - trend jesene 2013 Tartanový vzor je populárny hitom jesene 2013.

Pre elegantnejší dojem sú na trhu napríklad kabáty alebo bundičky s károvaným vzorom, ktoré sú strihané na telo a majú kontrastné rukávy. Ďalšou verziou sú kárované kabáty s posunutou líniou pliec.

Faktom je, že najmä červeno-čierna kombinácia, ktorá doslova ovládla obchodné domy, je výrazná a ak jej je veľa, môže skĺzavať k uniformite. Jesennú vášeň pre káro teda môžete vyskúšať len na doplnkoch – napríklad pančuchách, kabelkách či pri dáždniku. Alebo voľte inofarebné variácie odevov. V kurze je aj kombinácia tmavomodrej s vínovou, fialovej s červenou či hnedej so zelenou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #káro #tartan #trend - jeseň 2013

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...