Víkend plný módy sa blíži. Kimlička pridáva, Póorová prišíva

Všetko zlé je na niečo dobré. To si možno hovoria aj slovenskí dizajnéri, ktorých prekvapilo zrušenie akcie Bratislava Fashion Weekend. No čaká ich náhradný Fashion Live!

22.10.2013 15:48
debata
Kreácia z ostatnej kolekcie dizajnérky Lenky... Foto: archív Lenky Sršňovej via Fashion Live!
Lenka Sršňová Kreácia z ostatnej kolekcie dizajnérky Lenky Sršňovej, ktorá bude uzatvárať prehliadkový víkend Fashion Live! v Starej tržnici.

Už tento víkend, v sobotu a v nedeľu sa v priestoroch Starej tržnice uskutočnia prehliadky desiatky tvorcov a odevných ateliérov s kolekciami na jeseň a zimu. Nebude chýbať pánska či spoločenská móda.

Keďže väčšina návrhárov mala už kolekcie pripravené na nedávno zrušenú akciu, získali tým pádom vo svoj prospech tri týždne navyše. Kolekcie zdokonaľujú do najmenších detailov. "Tým, že som dostal čas navyše, chcem predstaviť verejnosti viac, došperkovať, doladiť a vylepšiť kolekciu,” uviedol pre médiá módny dizajnér, ktorý pridá do línie ďalších päť modelov.

Tím Borisa Hanečku aj pár dní pred prehliadkou fituje, skúša a špendlí. „Kombinujeme jednotlivé veci tak, aby sedeli ako celok, čiže prípravy sú v plnom prúde. Taktiež dávame dokopy hudbu a šijeme pokrývky hlavy,“ prezradil Boris Hanečka.

Dizajnér Lukáš Kimlička pripravil pánsku... Foto: archív Lukáša Kimličku
Lukáš Kimlička Dizajnér Lukáš Kimlička pripravil pánsku kolekciu zloženú z dvadsiatky modelov.

Na Fashion Live! sa predstavia aj dizajnérky Jana Kuzmová a Petra Poórová. Druhá menovaná došíva gombíky. Prvá ešte vo Viedni nakupovala posledné materiály, ktorými doplní kolekciu. „Čakám na deň D, keď budem mať prehliadku. To znamená, že budem musieť skončiť a nebudem sa k prípravám vracať. Mám viac času na pochybovanie a neustále rozmýšľam, či niečo nemám zmeniť alebo vylepšiť. Teším sa, keď budem mať možnosť konečne všetko odprezentovať,“ vysvetlila Kuzmová.

Okrem prehliadok v Starej Tržnici budú súčasťou akcie aj showroomy dizajnérov, v rámci ktorých bude otvorený priestor na komunikáciu s odbornou verejnosťou aj predaj odevov širokej verejnosti. Showroomy sa budú nachádzať v priestoroch centra Kontakt na Ventúrskej ulici v Bratislave.

Program BLACK STAGE – módne prehliadky v Starej Tržnici

Sobota 26. októbra 2013

  • 16.00 hod. Ľubica Poncik
  • 17.00 hod. Petra Poórová
  • 18.00 hod. Boris Hanečka
  • 19.00 hod. Lukáš Kimlička
  • 20.00 hod. Marcel Holubec W.

Nedeľa 27. októbra 2013

  • 15.00 hod. INPERIA
  • 16.00 hod. VŠUV Ateliér 343
  • 17.00 hod. Jana Kuzmová
  • 18.00 hod. LA FEMME
  • 19.00 hod. Jakub Polanka
  • 20.00 hod. Lenka Sršňová
debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Hanečka #Fashion Live! #dizajnéri #finišujú #posledné práce #Lukáš Kimlička #Petra Poórová

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...