Na ceste za leskom vlasov! Tipy od odborníkov, ktoré zaberú

Krásne a lesklé vlasy - sú snom väčšiny žien bez rozdielu - či už majú na hlave krátke štýlové mikádo alebo kadere po pás.

21.10.2013 12:00
Lesk vo vlasoch patrí k atribútom očarujúcej... Foto:
Lesk vo vlasoch patrí k atribútom očarujúcej dámy.
debata

Lesk vlasov je pritom jedným z atribútov, ktorý skutočne dokáže prispieť ku krajšiemu celkovému vzhľadu a dojmu. Na okolie pôsobíte zdravo, sebavedomejšie. Odlesky vo vlasoch pôsobia aj v kombinácii s pleťou na tvári a žena vyzerá rozjasnene a príťažlivejšie.

Ako však dosiahnuť lesk vo vlasoch pri bežnej dennej starostlivosti? V prvom rade je dobré uvedomiť si, čo vaše kadere potrebujú. Niektoré ocenia hydratačné šampóny, iné skôr zjemňujúce emulzie alebo šampóny na objem. Lesk vo vlasoch môžete budovať dvoma spôsobmi. Prirodzenou cestou a pomocou prípravkov na to určených.

Ako na to po domácky?

Odborníci na vlasovú starostlivosť sa domnievajú, že lesk vlasov sa dá zlepšiť aj úpravou klasickej vlasovej rutiny. Napríklad denné umývanie vlasov uberá na ich lesku. Vlasy vraj skutočne lesklo vyzerajú až keď naturálne oleje z pokožky hlavy dosiahnu končeky. Umývať vlasy je teda lepšie každý druhý alebo aj každý tretí deň. Ak sa chcete vyhnúť pocitu spľasnutých umastených vlasov, skúste ich deň po umytí prepláchnuť len vodou a vysušiť.

Pre zlepšenie lesku vlasov by ste tiež mali zvážiť používanie hrebeňa na rozčesávanie mokrých vlasov od korienkov ku končekom. Lepšia cesta je nechať vo vlasoch po-oplachovú kúru, vďaka ktorej vlasy prečešete aj prstami, hrebeň používajte až pri končekoch. Pozor však aj na nesprávnu kefu – tá dokáže narobiť vo vlasoch veľkú neplechu. Čím väčšie vlasy máte, tým väčšia by mala byť česajúca plocha kefy. Ak chcete vlasom dodať objem, používajte okrúhlu kefu, ak ich chcete uhladiť lepšia bude plochá štvorcová.

Vlasoví experti sa tiež domnievajú, že pre lesk vlasov je dobré dopriať si pri pravidelnej návšteve kaderníčky aj masáž hlavy, Stimulácia vlasovej pokožky pomáha k prechodu výživných látok do vlasov a tiež lepšiemu rastu.

Starostlivosť v spreji či šampóne?

Na lesk vlasov už dnes nájdete na trhu množstvo špecializovaných prípravkov. Pokiaľ chcete lesk docieliť skutočne výrazným spôsobom, voľte aj viacero prípravkov zameraných na zvýšenie lesku. V prípade umývania vlasov môžete vyskúšať napríklad šampón a kondicionér Nivea Diamond Volume, ktorý je vhodný pre jemné vlasy a okrem lesku dodáva aj objem. Podľa výrobcu obsahuje jemné diamantové čiastočky a tekutý keratín.

Pri stylingovej úprave vlasov môžete skúsiť penu a lak na vlasy Taft Shine, ktoré obsahujú špeciálne polyméry pre zvýšenie lesku vlasov. Pre dámy, ktoré chcú vlasy mať lesklé, no zároveň netušia fixovať ich, ale nechať voľné, je k dispozícii napríklad novinka Gloss Appeal – tekutý lesk v spreji od kaderníckej značky Kérastase. Podobnou alternatívou je aj lesk v spreji Design Pulse od kaderníckej značky Matrix.

debata chyba

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...