Hľadáte vysoké čižmy? Vyberte si z našich 35 tipov!

Aby bola naša zbierka kompletná, pripravili sme pre vás aj výber tipov na vysoké čižmy. Jeseň už dávno nie je za dverami, ale stojí vonku na dvore, dobré čižmy sa teda určite oplatia...

16.10.2013 07:00
debata
Nájsť vhodné a pohodlné čižmy nebýva pre dámy... Foto: HUMANIC
vysoké čižmy - 35 tipov jesene 2013 Nájsť vhodné a pohodlné čižmy nebýva pre dámy jednoduchá záležitosť.

Vysoké čižmy patria medzi súčasť dámskeho šatníka, ktorý dokáže nielen dodať dámam eleganciu a štýl, ale tiež má funkčné vlastnosti – predovšetkým ochráni nohy pred dotieravou zimou, ktorej čelíme v chladnejších mesiacoch roka. Najmä tie dámy, ktoré sa nechcú (alebo nemôžu) vzdať sukní ako pracovnej garderóby.

Trendov je na výber vskutku mnoho – v prvom rade však treba myslieť na to, aby ste sa v danom modeli cítili pohodlne a aby bol zužitkovateľný na viacero spôsobov.

Červené čižmy vôbec nemusia pôsobiť vulgárne -...
Semišová klasika v odtieni bielej kávy -...
+32Model s netradične riešenou pätou - predáva Aldo.

Čierna klasika sa dá nosiť ku klasickým kostýmom, sukniam a topom, ktoré doplníte elegantným kabátom, ale nemusíte sa báť ani prešívaných vetroviek či parky s kožušinovým lemom na kapucni.

V prípade čiernej kože platí podobné ako pri inej obuvi – dezén a zdobné detaily dokážu zázraky. Okrem semišu či imitovanej štruktúry hadej alebo krokodílej kože sú populárne rôzne cvočky, remienky, pracky, alebo klipsne.

Mimoriadne populárne sú aj odtiene hnedej – tie krásne ukážu s rozmanitými odtieňmi džínsoviny. Zaoblené špičky pôsobia retro, najmä pri klasickom tvare čižmy tesne pod kolená a hrubšom podpätku. Jazdecké modely (dostupné vo všemožných farbách od vínovej, cez olivovú až po sivú alebo dokonca pudrovú) vyznejú lepšie s nohavicami. Podpätky svedčia šatám, nemusíte sa báť ani materiálov ako je šifón či satén.

Hnedé čižmy v kombinácii s džínsovinou vyznejú... Foto: ASOS
vysoké čižmy - 35 tipov jesene 2013 Hnedé čižmy v kombinácii s džínsovinou vyznejú skvelo - predáva ASOS.

Čo sa týka podrážky. Na plochej podrážke sa bude cítiť pohodlne azda každá dáma. Samozrejme, v našich končinách je dobré myslieť aj na fakt, že chodníky a cesty sú často zľadovatelé. Buď si teda vyberajte čižmy s protišmykovou podrážkou. Ak majú hladkú podrážku (čo je dnes veľmi populárne), neváhajte si ich ich nechať podlepiť u obuvníka.

Pár zásad pri nosení čižiem:

  • zaobstarajte si pár, ktorý vám pekne obkreslí nohu, nebude však taký tesný, aby sa horný lem čižmy do nohy zarezával. Medzi nohou a topánkou by mal byť voľný priestor aspoň 1,5 centimetra.
  • nohavice v čižme dokážu vyzerať naozaj sexi a štýlovo. Ale musia byť skutočne v úzkom (skinny) strihu. Ak sa látka krčí alebo vrství na hornom leme čižme, opticky to nevyzerá pekne.
  • čižmy nad kolená noste buď na legínach alebo s minisukňami. Aby ste nepôsobili prvoplánovo, utlmte túto kombináciu elegantným topom, prípadne maxi-svetrom. Tieto modely sú vhodnejšie pre vysoké a štíhlejšie dámy
  • plnšie ženy si vyberú z ponuky čižiem na stredne hrubom alebo tenkom podpätku, ktoré siahajú zhruba päť až osem centimetrov pod kolená. Pozor na hrubý opätok, opticky vám pridá masívnosť.
debata chyba
Viac na túto tému: #vysoké čižmy #35 tipov na jeseň

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...