Hovorí odborníčka: Toto sú zlozvyky, ktorých sa pri líčení zbavte!

S chladnejšími jesennými mesiacmi vyťahujeme zo skríň svetre, roláky či šály. Kabáty nosíme s golierom vyhrnutým a občas nám skutočne trčí len nos a oči. V líčení je to jasný signál - dôraz sa kladie na "okná do duše".

08.10.2013 07:00
líčenie - zlozvyky v líčení Foto:
Niektoré postupy v líčení nie sú správne. Ženy ich však stále využívajú.
debata

„Trendy sa dosť často opakujú,“ hovorí Margita Skřenková, šéfvizážistka značky Maybelline pre Česko a Slovensko. Leto je podľa jej slov v znamení rozjasnenej pleti, veľmi mastných mejkapov a výrazných farebných pier. „Na jeseň a v zime väčšinou chceme otvoriť svetu oči. Sú často jediné, čo z nás vidieť a preto nimi chceme pritiahnuť pozornosť,“ vysvetľuje odborníčka. „Je to teda o dymových očiach, o linkách, krásne nalíčených riasach – horných aj dolných, punkovom líčení,“ vymenúva trendy nasledujúcich mesiacov.

Podľa Skřenkovej by sa ani zrelšie ženy nemali báť výraznejšieho či tmavšieho líčenia očí. Samozrejme, s prihliadnutím na svoje danosti. „Sama mám skúsenosť, že ženy vo vekovej kategórii medzi štyridsiatkou a päťdesiatkou sú zvyknuté na líčenie, ktoré si aplikujú denne už dvadsať rokov. Odporučila by som vziať si inšpiráciu z trendov, ktoré sú – nebáť sa napríklad nalíčiť si tenkú linku tesne pri mihalniciach. Vziať si neperleťový tmavohnedý tieň a urobiť si dymové líčenie pri vonkajšom kútiku. Skrátka brať si trochu inšpiráciu,“ konštatuje Skřenková. „Netvrdím, že si teraz zrelé ženy majú celé oko namastiť vazelínou, ale skúsiť si vziať príklad z aktuálnych trendov a prispôsobiť ich a aplikovať do bežného života,“ pridáva vizážistka.

Šéfvizážistka známej kozmetickej značky Margita... Foto: MAYBELLINE
Margita Skřenková Šéfvizážistka známej kozmetickej značky Margita Skřenková.

V prípade večerného líčenia však upozorňuje, že oveľa vhodnejšie ako silné líčenie je prirodzenosť. „Stačí sa pozrieť na nejaké hollywoodske udeľovanie cien. Ženy tam kráčajú v krásnych róbach, ale ich tváre sú veľmi čisté, prirodzené. Väčšinou nemajú čierne oči a výrazné trblietky. Silné líčenie v duchu napatlám na seba všetko, čo som doma našla, nemá opodstatnenie,“ prizvukuje odborníčka.

Priznáva, že mnohé české aj slovenské ženy podliehajú v líčení zlozvykom. Jedným z najčastejších je nesprávny výber tužky na obočie a mejkapu. „Občas mám pocit, akoby pre ženy existovala len čierna alebo tmavohnedá – nie je to tak. Môžete aplikovať napríklad svetlošedú alebo béžovú a pritom krásne vyplníte medzery v obočí a dovediete ho do ideálneho tvaru,“ ponúka riešenie Skřenková. V prípade krycích krémov je podľa nej častý problém, že ženy chcú tmavšiu pokožku než reálne majú. „Dosahovať to mejkapom však nie je dobrý spôsob. Na to slúži bronzer. Odtieň mejkapu by však mal byť totožný s tónom vašej pleti,“ vysvetľuje a zdôrazňuje, že vyberať ho vždy treba na dennom svetle.

Časy, keď kontúrovacie tužky na perách mali iný odtieň ako rúž, sú už našťastie preč. Ak náhodou patríte k ženám, ktoré si to ešte nevšimli, tak vedzte, že podobný spôsob líčenia je naozaj out. A zabúdať netreba ani na správnu maskaru. „Ženy zvyknú používať maskaru aj vtedy, keď už sa začína hrudkovatieť. Ak prídete do práce a kolegyne vás privítajú s vetou, čo to máš pod očami, tak tú riasenku vyhoďte,“ dopĺňa s úsmevom Skřenková.

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #trendy #Margita Skřenková #zlozvyky

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...