Miroslava Kosorínová: Vrásky k žene patria

Tancovať sa dá dlho, úroveň závisí od veku, objasnila tanečnica Miroslava Kosorínová, ktorej tanečnú školu Smiem prosiť? navštevujú aj seniori.

07.10.2013 17:30
debata
Miroslava Kosorínová. Foto: Martin Holec
Miroslava Kosorínová Miroslava Kosorínová.

„Chodia k nám aj 60–70-roční ľudia. Ja si myslím, že je to pekný spôsob, ako stráviť starobu,“ povedala Kosorínová pre Žena.Pravda.sk.

Vraví, že starnutia sa nebojí, hoci nejaké prvé vrásky už na svojej tvári objavila. Ako pracovne vyťažená žena však nemá čas sledovať sa a umelé spôsoby zasahovania do organizmu nepreferuje. „Ak to teda bude v únosnej miere, určite by som sa do ničoho podobného nepustila,“ skonštatovala žena, ktorá si myslí, že vrásky patria k žene. „Beriem to v pohode.“

Aj ona tento rok podporila verejnú zbierku Lienka pomoci pre dôstojnú starobu seniorov a vlasy si pri tej príležitosti nechala zafarbiť na sivo. Jedným z dôvodov, prečo sa na to odhodlala, je fakt, že v starobe sa raz ocitneme všetci, keďže je súčasťou nášho života. Treba na to upozorňovať a seniorov nevyčleňovať.

Zo starších ľudí ju azda najviac ovplyvnil jej otec. „Odovzdal mi veľa životnej múdrosti, ktorú sa teraz snažím každý deň zužitkovať. Samozrejme, mám ešte starú mamu, o ktorú sa stará moja mama. Tá už je v tomto čase dokonca prababka, keďže moje sestry majú deti.“ Aj keď sa o jej mame ešte nedá tvrdiť, že je stará, snaží si Mirka brať niečo do svojho života aj z jej životnej skúsenosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #staroba #Miroslava Kosorínová #strach zo staroby #tancovanie

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....