Chlpy upraviť, páni! Muži podľahli trendu holenia hrudí, ste za?

Čoraz častejšie páni tvorstva so žiletkou zájdu aj nižšie než len na ohryzok a líniu krku pri pravidelnom holení brady. Podľa prieskumu z Veľkej Británie sa k úprave svojho telesného ochlpenie priznalo až 70 percent mužov.

03.10.2013 10:00
muži - ochlpenie - úprava Foto:
Muži si vraj upravujú, alevo vyhoľujú ochlpenie vo veľkej miere aj kvôli partnerkám.
debata (14)

Prieskum, ktorý zastrešila firma Braun a z ktorého cituje britský Daily Mail, tvrdí, že stále rastie počet mužov, ktorí si pravidelne upravujú ochlpenie na hrudi či iných častiach tela. Až 41 percent potvrdilo, že upravené ochlpenie im zvyšuje sebavedomie.

Ďaľšia štvrtina chlapov hovorí, že likviduje svoje chĺpky kvôli nežnejším polovičkám. Zároveň sa však bezmála dve tretiny mužov vyjadrili, že ochlpenie na hrudi a tvári považujú za prejav mužstva. Na ústupe je teda úplne vyhoľovanie sa dohladka, stále častejšie si však niektorí páni nechávajú svoje hrude upraviť podľa konkrétnych estetických vzorov.

Ako uvádza britský server, odvolávajúci sa na známeho výrobcu pánskych holiacich strojčekov, najpopulárnejšie „strihy“ na hrudi sú následovné.

1. Strom

Ide o strih, keď sa väčšie množstvo chĺpkov nachádza na vrchnom hrudníku a tenší pás chĺpkov prechádza smerom k pupku. Populárny je tento štýl údajne najmä u mladších ročníkov.

2. Hruď

Sústredenie chĺpkov je v hornej časti hrudníka a ťahá sa od oblastí podpazušia naprieč. Brucho však zostáva takmer hladké. Takto sa podľa Braun upravujú muži všetkých vekových kategórií.

3. Koberček

Ide o ochlpenie, ktoré je výraznejšie na hrudi a zároveň je hustejšie a hrubšie aj v páse od hrudníka smerom k pupku. Muži si ho upravujú len jemným zastrihovaním a hrdo vystavujú svoje ochlpenie.

4. Slimák

Hruď je takmer úplne hladká, chĺpky sa ťahajú v tenkom páse cez pupočnú jamku, pričom siahajú nad ňu maximálne desať centimetrov. Podobná úprava je typická pre mladé ročníky.

5. Svetrík

Na ochlpenie hrdí (alebo na strihanie leniví) muži sa pýšia hustým porastom, ktorý pokrýva celý trup a presahuje aj na oblasť pliec, paží a horného chrbta.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #muži #ochlpenie #úprava chlpov #hruď

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...