Nežná, jemná, krásna! Skúste líčenie Creamy Eyes, okolie očaríte

Zlozvykom slovenských žien býva pri líčení príliš veľa ťažkých vrstiev a silného mejkapu v oblasti očí. Známy vizážista presviedča, že to ide aj inak.

30.09.2013 07:00
debata
Modelka Akvile po nalíčení - look, ktorý... Foto: Billie Scheepersová / Ikar z knihy Mejkap za 10 minút
líčenie podľa Borisa Entrupa - z knihy Mejkap za 10 minút Modelka Akvile po nalíčení - look, ktorý vytvoril vizážista Boris Entrup, sa nazýva Creamy eyes a je veľmi jemný a mäkký, priam nahý.

Nemecký odborník Boris Entrup, ktorý v knihe Ikar Mejkap za 10 minút predstavil päť desiatok rozličných štýlových typov líčenia, ponúka aj verziu s názvom Creamy Eyes. Hoci ho nemožno nazývať priamo „nahým“ líčením, odtieň a tiež konzistencia líčidla zanecháva na viečkach veľmi mäkký a jemný výsledný efekt. Oči sú upravené a príťažlivé, farby či spôsob však neprekričia prirodzenú krásu a pôvab nositeľky. Takže, milé dámy, chcete to vyskúšať práve takto?

Modelka Akvile po nalíčení - look, ktorý...
Krok 1: Takto nalíčite horné viečko.
+4Krok 2: Dolné viečko.

Ako vytvoriť líčenie Creamy Eyes?

Krok 1: Horné viečko

Krémový očný tieň ružovej farby (môžete ho zameniť aj na za béžovú, slonovinovú alebo bielu kávu) naneste od kútika oka až po obočie. Pri vonkajšom kútiku rozotrite dostratena.

Krok 2: Dolné viečko

Očný tieň naneste pozdĺž mihalníc. Začnite pri vnútornom kútiku oka. Okraje plynulo rozotrite.

Krok 3: Záhyb viečka

Záhyb oka jemne obtiahnite smerom nahor, na tento úkon použite mäkkú kajalovú ceruzku hnedej farby. Pozdĺž mihalníc dolného viečka vytiahnite linku.

Krok 4: Mihalnice

Dosiahnuť oddelené mihalnice nie je zložité. Klieštiky na mihalnice pevne zovrite, najskôr opakovane naneste ku korienkom mihalníc maskaru a potom špirálu potiahnite ku končekom.

Krok 5: Pery

Aj na pery prstami zľahka natupujte krémový očný tieň.

Rada: Tento štýl si vyžaduje rovnomerne sfarbenú hladkú pleť, dosiahnete ju púdrom. Nanášajte ho len malým štetcom.

Náš tip: Pri očnom tieni je veľmi dôležitá jeho krémová konzistencia. Pri tomto líčení môžete vyskúšať napríklad Cream Eyeshadow od Pupa, dostupný v jemných farebných tónoch a s prídavkom lesku. Ak by ste chceli vyššie uvedenú variáciu vyskúšať s výraznejšou farbou, siahnite napríklad po Color Tattoo od Maybelline, dostupný vo výrazných a divokých farebných variáciách. Mihalnice môžete zvýrazniť riasenkou Volume Effet faux Cils Shocking od Yves Saint Laurent.

Líčenie pochádza z knihy Boris Entrup: Mejkap za 10 minút (50 kompletných štýlov krok za krokom), ktorú vydalo vydavateľstvo Ikar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Entrup #nalíčte sa podľa odborníka #Creamy Eyes

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...