Kaderníčka Jana Dohnalová: Módne trendy môžeme vytvárať aj my

Jana Dohnalová odmalička vedela, že chce pracovať s ľuďmi. Niečo tvoriť a výsledok aby bol hneď viditeľný.

26.09.2013 12:00
Jana Dohnalová Foto: ,
Kaderníčka Jana Dohnalová.
debata

„Nechcelo sa mi čakať,“ spresnila pre Žena.Pravda.sk pri príležitosti prezentácie kaderníckej značky Kevin Murphy, v ktorej pôsobí ako key, čiže kľúčový človek. Z tejto predstavy vyšla kaderníčka. „Som strašne rada, že som išla práve na tento odbor. Musím uznať, že sa môžem stále vzdelávať a práca ma neskutočne napĺňa,“ dodala. A to aj napriek bolestiam, ktoré toto povolanie so sebou prináša. Vraví, že ju nebolia len nohy, ale celé telo. „Zdravotné problémy prichádzajú s vekom,“ usmiala sa 31-ročná mimoriadne úspešná česká kaderníčka.

K spomínanému povolaniu neodmysliteľne patrí nielen celoživotné vzdelávanie, ale v rámci toho aj cestovanie. „Samozrejme, že to aj unavuje, ale to, čo mi cestovanie dáva, všetko preváži,“ tvrdí Jana a má na mysli nové skúsenosti, informácie a looky. „Za tým rada cestujem.“

Na otrepanú otázku, ktorú jej už snáď položil každý a týka sa módnych trendov, Jana Dohnalová tradične odpovedá: „Módne trendy môžeme vytvárať my, ako tvrdí môj šéf Robert. A ja si myslím, že má pravdu. Ja nemusím ísť s módnym trendom, ja ho môžem vytvoriť. Kevin Murphy má nádherné, zaujímavé a ľahko urobiteľné trendy.“

Módny trend… Čo to vlastne pre konkrétneho človeka znamená? Musí mu, aby bol in, povedať áno? Podľa Jany je na človeku, či si zistí, čo je moderné a potom bude so spoločnosťou kráčať a nevybočí z radu. Má však aj inú, pre niekoho lákavejšiu možnosť – byť originálny. „V takom prípade trendom jednoducho nepodľahnem. Všetko je o ľuďoch,“ skonštatovala ďalej kaderníčka, ktorá si ľudí na ulici všíma asi tak, ako ostatní. Čo majú na sebe, ako sú učesaní… Prikláňa sa k myšlienke, aby si každý nosil to, v čom sa cíti dobre.

„Keď sa nenosia vyžehlené vlasy, lebo to už vyšlo z módy, ale mne sa páčia a hodia, tak ich jednoducho budem nosiť a bude mi jedno, či sú tredové a susedka Nováková mi šplechne do očí, že sa už nenosia.“ Na druhej strane však Dohnalová uznáva, že módne trendy, ktoré diktujú, tu jednoducho byť musia, aby sme tolerovali aj tých, ktorí sa od niečoho potrebujú odraziť, niečím sa inšpirovať.

Počas svojej praxe si všimla aj rozdiel medzi Slovenkami a Češkami. Slovenky sú vraj trochu modernejšie. „Češky vnímajú svoj účes prakticky. Ide im predovšetkým o to, aby bol rýchly, pričom Slovenka sa radšej ráno zobudí skôr a vlasy si upravuje hoci aj polhodiny, len aby to bolo "fashion“.

Jana Dohnalová (31)

Pôsobí ako key pre Kevin Murphy. Pracuje v kaderníckom salóne Robert Starý v Prahe.

debata chyba
Viac na túto tému: #módne trendy #Kevin Murphy #Jana Dohnalová #kaderníčka #Robert Starý

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...