Keď sa kučeravejú: V akých účesoch budú vyzerať vaše vlasy skvelo?

Vždy to platilo - ženy s kučeravými vlasmi túžia po rovných kaderiach. Ak medzi ne patríte, skúste sa na to pozrieť inak - odložte vlasové žehličky a užite si vaše vlny túto jeseň na niekoľko spôsobov.

13.09.2013 10:00
Italy Fashion Bottega Veneta Foto:
Kučeravé vlasy v retro looku patria medzi kľúčové účesy jesene pre kučeravé kadere. Na snímke modelka na prehliadke Bottega Veneta.
debata

Kučery sú v kurze a dajú sa nosiť naozaj na niekoľko rôznych spôsobov. Inšpiráciou sa pre vlasových štylistov stali 70-te roky, ale aj 40-te roky minulého storočia. S kučerami môžete experimentovať aj vzhľadom na voľbu garderóby. A aké sa teda nosia?

1. V megaobjeme

Ak máte dlhé kučeravé vlasy, nebojte sa občas dodať im skutočný objem a predviesť ich v plnej kráse. Po klasickom umytí vlasy jemne presušte. Naneste tužidlo, ktoré však vlny nezaťaží a následne vlasy presušte po jednotlivých prameňoch cez okrúhlu kefu. Choďte čo najbližšie ku korienkom, môžete vlasy sušiť s hlavou sklonenou. Následne ich ešte upravte prstami a zafixujte lakom.

2. V retro looku s hladkou cestičkou

V tomto prípade bude predsa len nutné použiť aj spomenutú žehličku. Vlasy rozdeľte na šikmú cestičku vpravo alebo vľavo. Žehličkou vyrovnávajte vlasy od korienkov zhruba do dĺžky desať centimetrov na kratšej strane cestičky. Na druhej strane plochu vlasu, ktorá bude vyžehlená, predĺžte na pätnásť až dvadsať centimetrov. Pomocou uhladzujúceho séra vlasy zafixujte a pripnite sponkami v miestach za uši, kde sa končí rovný vlas. Kučery nechajte lemovať okolie tváre a krku.

3. Retro na druhú – alebo tie roky sedemdesiate

Kučeravé vlasy ošetrite tradičným spôsobom (umytie, kondicionér, vysušenie). Rozdeľte vlasy na cestičku na stred hlavy. Opäť budete fixovať vlasy pri ušiach – tentoraz plochu prameňov od stredu hlavy smerom k ušiam nevyrovnávajte žehličkou do prísnych vĺn, ale iba jemne narušte štruktúru kučery (nechajte vlasy jemne zvlnené). Zvyšok vlasu prečešte hrebeňom tak, aby ste tiež husté kučery trochu zjemnili. Zafixujte pri ušiach.

4. Ako víla

Pokiaľ patríte medzi ženy so zvlnenými vlasmi, no nie hustými kučerami, môžete skúsiť romantický look. Na umyté vlasy naneste jemnú penu na tuženie, jednotlivé pramene presušte len pomocou fénu a prstov. Rozdeľte vlasy na cestičku – je na vás či skúsite stredovú alebo bočnú. Pramene vlasov zapleťte do nedbalých vrkočov po stranách hlavy, alebo do jedného vzadu. Pár pramienkov môžete nechať voľne padať okolo tváre.

debata chyba
Viac na túto tému: #kučeravé vlasy #kučery

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...