Boj so starnutím? Kozmetická pomoc sa zíde, ale snažte sa aj sama

Zmienky o tom, že ženy túžia zostať krásne a mladé, sú staré hádam ako ľudstvo samo. Či už ide o hrdinky rozprávok a povestí, ktoré boli ochotné pre krásu a večnú mladosť zabíjať a zaklínať, alebo skutočné historické postavy, ktorých rituály a recepty sa zachovali v knihách.

10.09.2013 15:00
Prípravky na boj proti starnutiu pleti - tipy. Foto:
Bojovať proti starnutiu by sme mali predovšetkým zdravým životným štýlom, kozmetická pomoc však tiež nie je na zahodenie.
debata

Základom v prevencii proti starnutiu je zdravý životný štýl. Pokiaľ budete dodržiavať pitný režim, jesť veľa ovocia a zeleniny bohatých na antioxidanty a starostlivo chrániť pokožke pred UV žiarením, urobili ste už prvé kroky v boji proti vráskam či unavenej pleti bez energie. Nemožno opomínať ani starostlivosť v čistení a hydratácii.

„Pravidelné čistenie ráno aj večer je základ,“ zdôrazňuje lekárka Edita Jatšová z Laserového centra Anděl. Odporúča micelárny roztok. „Vyčistí póry bez toho, aby sa tvár musela ďalej oplachovať, alebo vznikal pocit mastnoty.“ Potom by mal nasledovať denný či nočný krém plus očný krém a jedenkrát týždenne ešte maska a jemný píling. Počas dňa je kľúčová už spomínaná UV ochrana, ktorá dokáže oddialiť starnutie o pekných pár rokov. „Krém by mal obsahovať minimálne SPF 15.“ Dôležitým faktorom pre regenerovanú pleť je aj dostatok spánku a oddychu – čas, ktorý pleť strávi nezaťažená líčidlami, by mal prevažovať.

Pôsobenie účinných látok v jednotlivých prípravkoch proti starnutiu prichádza na rad ako ďalšie. V súčasnosti sa už vedci pohli tak ďaleko, že jednotlivé prípravky preukazujú aj štúdiami na stovkách a tisícoch žien overené výsledky. Vždy však treba dbať na správnu diagnostiku pleti a pristupovať ku každej pokožke individuálne. U niekoho je nutné začať s používaním anti-ageingových prípravkov už tesne po dvadsiatke, iným dámam stačí prekročenie štyridsiatky. Niekde je nutné hydratovať a ochraňovať suchú, inde zase mastnejšiu pokožku. A inak sa správa pleť ženy, ktorá denne prežíva stres a vystavuje pokožku negatívnym vplyvom prostredia a životného štýlu, ako pokožka dámy, ktorá žije v zdravšom prostredí a vedie menej náročný životný štýl.

Prípravky na boj proti starnutiu pleti - tipy.
Prípravky na boj proti starnutiu pleti - tipy.
+3Prípravky na boj proti starnutiu pleti - tipy.

V súčasnosti je výber prípravkov na trhu naozaj rozmanitý. Vyberáme pre vás niekoľko – v rozličných cenových hladinách:

Do 10 eur

Ageless Bloom od Avon v podobe krému či vyhladzujúceho séra na krk a dekolt pomáha udržiavať pleť pružnú a zdravú. Pri aplikácii dvakrát denne sľubuje pleti plnšie kontúry aj sviežejší vzhľad.
Účinné látky: výťažky z rastliny sezbánia
Odporúčaná cena: 9,99 eur

Do 15 eur

Botocell Lifting Cream od Dermacol je liftingový krém s koncentrovaným protivráskovým komplexom. Zvyšuje pevnosť, obnovuje plnosť pleti a redukuje nerovnosti. Chráni pleť pred voľnými radikálmi.
Odporúčaná cena: 13,99 eur

Do 30 eur

Denný aj nočný krém Eucerin Volume-Filler sú dostupné v niekoľkých variantách – pre suchú pleť alebo normálnu až zmiešanú. Funguje na báze vyplnenia tvárových partií, ktoré stratili objem. Navracajú tvári plnšie kontúry a mladistvý vzhľad.
Účinné látky: magnolol, kyselina hylaurónová, oligopeptidy
Odporúčaná cena: 25 eur

Do 50 eur

Sérum Idealia Life Serum od Vichy je novinka hneď na niekoľkých úrovniach. Bojuje proti prejavom behaviorálneho starnutia, ktoré súvisí s individuálnym životným štýlom každej ženy. Účinkuje na povrchu pokožky aj v hĺbke. Zjednoducuje odtieň pleti, sťahuje póry, rozjasňuje a dodáva pleti oddýchnutý vzhľad.
Účinné látky: LR2412 (derivát kyseliny jazmínovej) a LHA (derivát kyseliny salicylovej),
Odporúčaná cena: 35 eur

Do 100 eur

Nočný krém Juvena Rejuvenate & Correct Lifting funguje počas noci, keď pomáha vrásky vypĺňať, aktivuje procesy na obnovu elasticity pleti a jej omladenie.
Účinné látky: Argan-ceramidový systém
Odporúčaná cena: 59 eur

Nad 100 eur

Forever Youth Liberator od Yves Saint Laurent funguje na princípe stimulácie prirodzeného procesu bunkovej regenerácie, efektívne pracuje na všetkých typoch pleti – vrátane citlivej pokožky. Redukuje hlbšie aj jemné vrásky, pleť vyzerá zdravšia a napnutejšia.
Účinné látky: komplex GlycanactifTM
Odporúčaná cena: 170 eur

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #pleť #boj proti starnutiu

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...