Päť kúskov, ktoré by vám nemali chýbať v šatníku do práce

Niekedy je dilema, čo si obliecť do práce, na porazenie. Pokiaľ však máte doma niekoľko nadčasových a ľahko kombinovateľných kusov odevu, bude vaše rozhodovanie ľahšie.

05.09.2013 10:30
debata (2)
Tubová sukňa, k nej košeľová blúzka a... Foto: MARKS & SPENCER
Marks & Spencer - lookbook - jeseň-zima 2013 Tubová sukňa, k nej košeľová blúzka a výraznejší vlnený kabát - aj tak môže vyzerať pracovná garderóba.

Čo by vám teda v šatníku do práce chýbať určite nemalo?

Sako na jeden gombík alebo blejzer

Kombinuje sa dobre so sukňami v rozličných dĺžkach, nohavicami aj džínsami. Pod blejzer si môžete obliecť košeľovú blúzku, top s výstrihom či stojačikom, ale aj jemný úpletový top. Tlmený a konzervatívnejší outfit dokáže osviežiť v jasnejšej farbe – nebojte sa oranžovej, tyrkysovej či fuchsiovej.

Tubová sukňa

Ideálna dĺžka do práce je po kolená, jemný rozparok dodáva odevu komfort. Sukne sa ľahko kombinujú s blúzkami či topmi. Aj kašmírový svetrík alebo blúzka s vestou budú s ňou vyzerať skvelo. Voľte tlmenejšie farby, pokiaľ chcete zostať konzervatívna. Odporučiť vám však môžeme aj jemný vzor – napríklad zvislý prúžok alebo kohútiu stopu.

Nohavice s manžetou

Máte pekné lýtka? Nebojte sa ich ukázať. Nohavice s vyhrnutou manžetou do polovice lýtka sú v kurze a využiteľné aj na pracovisku. Keď ich doplníte vhodnými decentnými lodičkami, budete elegantná aj sexi.

Puzdrové šaty

Či už bez rukávov alebo s nimi, jemným výstrihom alebo stojačikom či golierom, puzdrový model využijete za každých okolností. Môžete ho nosiť tak, že si k nemu oblečiete len trenčkot či vlnený kabát. Nebojte sa ich však nosiť aj s kardiganom alebo pletenou vestou – to v prípade, ak štruktúra šiat je hladká.

Kardigan

Najmä v chladnejších mesiacoch je už nutné, aby ste mali v teple kríže – štýlový kardigan splní funkčnosť aj dôraz na vzhľad. Nemusíte sa obávať, že budete vyzerať ako zo seriálu z 80-tych rokov – dnes už kardigany prichádzajú na trh vo všemožných podobách. So vzorom, s dôrazom na strih kopírujúci krivky, aj so zdobnými detailmi. Vyskúšajte, čo vám „chutí“…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oblečenie do práce #pracovná garderóba

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...