Aj so šedinami môžete byť krásna. Ale musíte ich opatrovať. Takto!

Ak sa vám na hlave objaví pár strieborných vlasov, farba či melírovanie ich dokáže poľahky zamaskovať. Ale čo ak už ste vo veku, keď sivé vlasy na vašej hlave zvíťazili nad ich hnedými či plavými kamarátmi?

13.08.2013 10:00
šedivé vlasy - sivé vlasy - šediny -... Foto:
Najčastejším problémom sivých vlasov sú žltkasté odlesky.
debata

Mnoho slávnych žien je ukážkou toho, že aj so šedinami môžu ženy vyzerať príťažlivo, elegantne a veľmi štýlovo. Základ však spočíva v správnej starostlivosti.

Podľa odborníkov z britského servera Daily Mail je veľmi dôležité uvedomiť si, že šedivé vlasy sú pórovitejšie a suchšie ako vlasy, ktoré ešte majú dostatok melanínu produkovaného vo vlasových folikuloch. S pórovitosťou vlasov ide ruka v ruke aj absorbovanie škodlivých vplyvov prostredia. Výsledkom môžu byť sivé vlasy so žltkastým či zelenkavým nádychom. Ak sa tomu chcete vyhnúť, mali by ste voliť šampón určený špeciálne na starostlivosť o sivé vlasy. Väčšina z nich funguje na báze obsahu modrých alebo fialových pigmentov, ktoré neutralizujú žltkasté tóny.

Šedivé vlasy si tiež zaslúžia kvalitnú hydratáciu. Ak ste aj dlhé roky patrili medzi ženy, ktoré mali problém s mastnením vlasov, po prekročení určitého veku a šedivení vlasov vaša koruna krásy bojuje s dehydratáciou a krepovatením vlasu. Vhodné je teda používať kondicionéry či olejové emulzie. Ktoré z nich spravia vašim vlasom najlepšie, si musíte otestovať sama. Dôležité je, aby výsledok pôsobil ako vyživená a lesklá hriva, no zároveň nemal efekt ťažkých a splihnutých vĺn.

Lesk je sám osebe veľmi dôležitý atribút pri sivých vlasoch. Tie, ktoré zošediveli, totiž majú v sebe nedostatok pigmentu a menej odrážajú slnečné žiarenie. Pôsobia slabo a unavene. Buď im teda dodajte lesk v podobe starostlivosti šampónom a kondicionérom na lesklé vlasy, alebo aplikujte lesk ako stylingový prípravok.

Čo sa úprav týka, mnohé šedivé dámy si určite uvedomili, že ich vlasy sú tenšie a pôsobia jemne a bez objemu. Aj preto nie je žiadnou zvláštnosťou, že spotreba lakov na vlasy či tužidiel sa od určitého veku začína rátať na desiatky prípravkov ročne. Áno, vlasom treba dodať objem – buďte však opatrná pri výbere prípravkov a voľte menší tužiaci efekt. Vyzerať ako s helmou, ktorá bude nepohnute stáť na vašej hlave, to by ste určite nechceli.

Naše tipy na starostlivosť o sivé vlasy:

Šampóny

L'Oréal Professionnel Série Expert Silver
Dodáva lesk a oživenie šedivým vlasom. Odfarbeným vlasom odstraňuje žltý nádych. Dodáva pružnosť a dopĺňa vlasovému vláknu stratené proteíny. Výsledkom ječistá a prirodzená farba vlasov.

Selective Tech – Silver Shampoo
Obsahuje odtieňový pigment, ktorý neutralizuje žlté odtiene a zabraňuje ich opätovnému objaveniu sa. Vlasy umýva jemne, zároveň pôsobí ako kondicionér a zanecháva vlasy vitálne.

Revlon White Shampoo na sivé vlasy
Neutrálne pigmenty v šampóne rozjasňujú a oživujú lesk vlasov. Eliminujú tiež žlté nádychy vo vlasoch a dodávajú vlasom ľahký a mäkký strieborný odlesk.

Joico Color Endure Violet Shampoo
Chráni farbené vlasy a tiež rozjasňuje blond a šedivé vlasy. Obsahuje fialovú farbu, ktorá zaistí optimalizáciu farebného tónu, neutralizuje okysličenie, ktoré spôsobuje blednutie farieb.

Schauma Silver Reflex
Receptúra se studenými farebnými pigmentmi neutralizuje nežiaduce žlté tóny na šedivých alebo blond zosvetlených vlasoch.

Kondicionéry

Schwarzkopf Blondme Illummi Lights spray
Primárne je určený na rozjasnenie odfarbených vlasov na blond odtiene, ale účinkuje aj v prípade sivých vlasov. Pri použití na bielych vlasoch zanecháva jemný šampanský odlesk.

BC Bonacure Time Restore Conditioner
Obsahuje vysokú koncentráciu koenzýmu Q10, posilňuje štruktúru vlasov zvnútra , obmedzuje ich lámavosť a zabezpečuje pružnosť. Je vytvorený špeciálne na oslabené a zrelé vlasy.

Philip Kingsley Pure Silver Conditioner
Obsahuje fialové pigmenty a optické rozjasňovače. Oživí mdlé a bezfarebné šedivé vlasy a odstráni nežiaduce oranžové tóny z blond vlasov. Redukuje krepatenie a zvyšuje poddajnosť vlasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #šediny #sivé vlasy #starostlivosť bez farbenia

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....