Aká bude módna jeseň? V sexi čipke aj prísnych strihoch

Veľmi ženské, priam provokatívne kombinácie čipkovaných detailov s masívnejšími materiálmi, ale aj retro nálada, odtiene fialovej, hnedej a ružovej či futuristické bundičky v architekturálnych strihoch.

12.08.2013 16:30
Zara - lookbook jeseň-zima 2013 Foto:
Kolekcia španielskej módneh značky Zara na jeseň a zimu 2013 je plná inšpirácií z parížskych mól. Kombinovanie čipky s károm, tenučké ramienka evokujúce nočné košieľky a predĺžené kabáty v nadrozmerných strihoch - aj taká bude jeseň.
debata (3)

Reč nie je o ničom inom, ako o jesenných trendoch, ktoré už v týchto dňoch začínajú zapĺňať pulty obchodov s odevmi. V uplynulých týždňoch sme vám predstavili niekoľko kolekcií známych (a dostupných) odevných firiem a pokračujeme ďalej.

Lookbook, teda prehliadka základných trendov a kľúčových kusov oblečenia na jeseň a zimu 2013, od španielskej značky Zara je plná inšpirácia zo svetových mól. Práve španielska firma patrí k tým najznámejším nasledovníkom trendov z Milána, New Yorku a Paríža – občas až trošku bezostyšne skopíruje jednotlivé looky od slávnych dizajnérov, aby ich ponúkla konzumentom zo strednej triedy, ktorí si nedovolia zaplatiť za šaty od 1000 eur vyššie.

Jeseň a zima 2013 podľa dizajnérov španielskej...
Verzie jesenných kabátov či dámskych búnd vidia...
+7Verzie jesenných kabátov vidia španielski...

Túto jeseň je zrejmá inšpirácia kolekciou Louis Vuitton, v ktorej dizajnér Marc Jacobs skombinoval zvodnú módu dámskych budoárov, sexi košieľok a negližé s typicky jesennými materiálmi ako je tvíd, vlna, džerzej či zamat. Zara ponúka alternatívu. Dámy budú môcť na jeseň chodiť v puzdrových šatách na špagetových ramienkach s jemným károvaným vzorom, ktorým nechýbajú čipkované detaily, všité panely či lemy.

Chladnejšie mesiace roka sa nemôžu zaobísť bez kabátov. Tie sú tento rok predĺžené do polovice lýtok. Dostupné buď v nadrozmerných verziách, keď sa objem kabáta prenáša do celého strihu, ale tiež napríklad iba s detailmi extra-predĺžených rukávov. Oversized efekt sa uplatňuje aj v bundičkách, ktoré vychádzajú z červeno-čiernej farebnosti a citujú inšpiráciu škótskym tartanom.

Potlače drobných kvetinových motívov v hnedých,... Foto: ZARA
Zara - lookbook jeseň-zima 2013 Potlače drobných kvetinových motívov v hnedých, ružových aj fialových odtieňoch sa budú nosiť na jeseň.

Špeciálnu kategóriu tvoria bundy, predĺžené saká a kabáty v prísnych a ostrých strihoch architekturálneho minimalizmu, ktorým dominujú akoby neopracované lemy na rukávoch či golieri, ale aj na švoch okolo rukávov či vreciek.

Jeseň podľa španielskych dizajnérov, ktorých zamestnáva značka Zara, bude tiež nežnejšia a romantická. Šifónové materiály, ale tiež zmesové látky evokujúce dojem ľahkosti a vzdušnosti, sú potlačené drobnými kvetinovými vzormi. Farebnosť prechádza od staroružovej cez odtiene fialovej až po tóny teplej hnedej. Zjavná je aj inšpirácia 70-tymi rokmi a mestskou módou umeleckých štvrtí Londýna či New Yorku. Na zohriatie v tomto prípade nechýbajú parky či kabáty s kapucňami na kostené gombíky. Jedným z výrazných a dôležitých doplnkov budú klobúky. Viac v galérii.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zara #lookbook - jeseň-zima 2013

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...