Suché vlasy bez života - dôsledok leta. Ako sa im vyhnúť?

V súčasnom životnom prostredí, ktoré nás obklopuje, iba ťažko možno hovoriť o tom, že naše vlasy netrpia. Ibaže v lete je to s nimi ešte o trošku horšie.

02.08.2013 07:00
Vlasom dáva zabrať slnko aj morská voda či voda... Foto:
Vlasom dáva zabrať slnko aj morská voda či voda z kúpalísk.
debata

Koruna krásy trpí hneď na niekoľkých frontoch. Silné slnko spôsobuje vysušovanie a lámanie vlasu. Na tom sa výrazne podieľa aj chlór vo vode v bazénoch na kúpaliskách či vlhkosť v ovzduší s klimatizáciou. Hoci slaná morská voda môže byť občas pre vlasy aj blahodárna, v kombinácii s predchádzajúcimi tiež veľmi na kráse vašim vlasom nepridá.

Na to, aby ste aj počas nasledujúcich dní leta udržali vlasy v čo najlepšom stave, môžete vyskúšať nasledovné. Jednotlivé procedúry či prípravky dokážu pri pravidelnom používaní zázraky.

Prípravky na suché a zničené vlasy či...
Prípravky na suché a zničené vlasy či...
+3Prípravky na suché a zničené vlasy či...

1. Hĺbková výživa

Vlasy potrebujú pravidelnú výživu. Na to, aby bola účinná, môžete prípravky nechať pôsobiť aj niekoľko hodín či dokonca celú noc. Takúto domácu procedúru je ideálne absolvovať v čase dovolenky. Ráno si nanesiete výživnú masku a necháte pôsobiť na hlave až do večera. Pre dámy, ktoré nemajú toľko času, však existujú aj prípravky s rýchlym účinkom. V prvom prípade môžete vyskúšať napríklad Dove Intense Repair Overnight Treatment, pre uponáhľané dámy je určený napríklad Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor.

2. Boj proti suchým vlasom

Popri klasických kondicionéroch či vlasových maskách sa najmä v letnom období využívajú aj rozličné vlasové oleje. Ich účinky sú blahodárne – vyživujú, zjemňujú a zároveň fungujú ako kondicionér. Môžete ich využívať napríklad v deň, keď si vlasy plánujete sušiť fénom. Niektoré prípravky fungujú tak, že znižujú dobu sušenia. Odporúčame napríklad Mythic Oil od L'oreal Proofessionel, ktorý kombinuje výťažky avokádového oleja a hroznového oleja, vlasy chráni a dodáva im lesk. Zároveň pôsobí proti kučeraveniu vlasov, ktoré často spôsobuje vlhký vzduch v klimatizovaných miestnostiach.

3. Ako na neželané kučery?

Problém s deformovaním účesu a kučeravením pracne upravených a vyrovnaných vlasov pozná v lete mnoho žien. Okrem spomenutého oleje je cesta nájsť si prípravok, ktorého vlastnosti fungujú v boji proti brčkaveniu vlasov. Zväčša ide o prípravky „anti-frizz“. V tomto prípade odporúčame vyskúšať napríklad prípravok Frizz-Ease Sheer Solution od vlasovej kozmetiky John Frieda. Nanáša sa pred úpravou do vlhkých vlasov, pričom udržiava vlasy rovné, no zároveň ich nezaťažuje a nepremastňuje.

4. Keď farba bledne

Kombinácia slnka, vody z bazénov či mora dáva poriadne zabrať aj farbeným vlasov. Oveľa rýchlejšie sa tón farby mení, bledne, ba dokonca nadobúda unavený sivastý nádych. Práve leto je obdobím, počas ktorého by ste mohli vyskúšať domáce farbenie. Nesiahajte však po permanentných odtieňoch, ale voľte tónovacie prípravky. Pre ošetrovanie farbených vlasov je vhodné tiež využívať šampón a kondicionér určený na farbené vlasy. Vyskúšať môžete za dostupnú cenu napríklad rad Nivea Color Protect, ktorý chráni sýtosť farby a vlasom dodáva lesk. Pre náročnejšie dámy je určený napríklad šampón Kerastáse Bain Chroma Riche, ktorý zaručuje výrazný lesk a chráni farbené vlasy pred vyblednutím.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #poškodené vlasy #suché vlasy v lete #kondicionér

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...