Holením pokožka v podpazuší trpí, zaslúži si ochranu

Holenie podpazušia sa stalo pre ženy v 21. storočí doslova povinnosťou. S prichádzajúcim letom je ešte intenzívnejšie a častejšie.

07.05.2013 08:00
antiperspiranty - potenie Foto:
Iba 37 percent žien je po depilácii podpazušia spokojných s tým, ako je výsledok.
debata

Až 95 percent žien si už porast v podpazuší pravidelne odstraňuje. Lenže, faktom je, že okrem samotných chĺpkov sa holením odstraňuje aj samotná pokožka. Výsledky, ktoré sa objavujú sú veľmi viditeľné – buď ide o miesta, ktoré pôsobia ako odreté, s drobnými reznými rankami alebo je pokožka v podpazuší začervenená a drsnejšia. Hoci množstvo žien si holí podpazušie približne každé tri až päť dní, regenerácia poškodenej pokožky trvá bezmála dva týždne. Ide teda o neustály kolobeh, v rámci ktorého pokožka v podpazuší trpí.

Z nedávneho prieskumu kozmetickej značky Dove vyplynulo, že iba 37 percent žien je po depilácii podpazušia spokojných s tým, ako je výsledok. A tak sa túžba po tričkách bez rukávov či šiat bez ramienok končí sklamaním a pocitom, že ruky nesmiete zdvihnúť hore.

V tomto prípade sa ako riešenie javí vhodný antiperspirant. Hoci mnoho žien vidí jeho základ v tom, abby udržal pocit, že sa telo nepotí, veľmi dôležitá je aj hydratácia či regeneračné vlastnosti. Poškodená pokožka si zaslúži prípravok, ktorý nielen eliminuje potenie a zápach z neho, ale tiež dokáže hydratovať.

Tipy na antiperspiranty, ktoré chránia pokožku...
Tipy na antiperspiranty, ktoré chránia pokožku...
+5Tipy na antiperspiranty, ktoré chránia pokožku...

Tipy na antiperspiranty:

  • Dove Pure & Sensitive – Ide o rad hypoalergénneho charakteru, ktorý neobsahuje žiadny alkohol, parfémy a parabény. Je určený na veľmi jemnú pokožku a jeho zloženie je vytvorené tak, aby zabezpečovalo pokožke hydratáciu a zároveň príjemne voňala.
  • Garnier Invisible Black White & Colors – hoci antiperspirant stavia na svojej vlastnosti nezanechávať škrvny na bielom ani čiernom oblečení a takmer hneď po aplikácii je neviditeľný, k pokožke je šetrný a po jeho aplikácii je podpazušie viditeľne jemnejšie.
  • Biotherm Deo Pure Natural Protect – obsahuje glycerol a esenciálne oleje, ktoré neutralizujú zápach a chránia 24 hodín, extrakt z bio pomeranča podporuje dýchánie pleti a čistí ju. Aloe vera v produkte zjemňuje a chrání pleť.
  • Oriflame Nature Secrets for Sensitive skin – obsahuje jojóbový olej a mangové maslo, ktoré pokožku v podpazuší chránia a vyživujú
  • Avon Light Bloom – antiperspirant s kvetinovou vôňou, ktorý pokožke umožňuje dýchať, má jemné zloženie bez alkoholu a konzervačných lá­tok.
  • Nivea Pure&Natural Action – jazmínová vôňa a zloženie bez hliníkových solí a parabénov, ktoré pokožku po holení zaťažujú a spôsobujú začervenanie.
  • Vichy Deodorant Soin 24h Ultra comfort – tento prípravok s obsahom vody z Vichy je určený špeciálny na citlivú pokožku a pokožku po depilácii. Je jemný, regenerčný a zároveň ochráni pred pachom.
  • Fa Nutriskin 48 H – sľubuje ochranu pred potom na 48 hodín, benefitom je však najmä zloženie s vitamínom E a lipidmi, ktoré pokožku v podpazuší chránia a regenerujú, no udržiavajú ju suchú a jemnú.
debata chyba

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...