Chcete očariť? Oblečte sa do romantickej či zvodnej čipky

Nežná a romantická, dievčenská, nevinná, ale aj elegantná a sexi - čipka je materiál, ktorý dokáže takmer všetko. Prečo by ste sa jej teda mali vyhýbať?

23.04.2013 12:00
debata
Čipka je romantická, ženská, sexy, ale aj... Foto: Marks&Spencer
čipka - trend jar 2013 Čipka je romantická, ženská, sexy, ale aj elegantná. Stačí si len vybrať zo širokého sortimentu.

Čipka je navyše materiálom, ktorý je viac ako inokedy túto sezónu naozaj populárny. Nosí sa na nežných dievčenských šatách prepásaných v drieku, nájdete ju na topoch, sukniach, ba dokonca sakách a nohaviciach.

Nežné a romantické sú šaty z bielej čipky v...
Čipka je romantická, ženská, sexy, ale aj...
+3V čipke sa túto jar nestratíte.

Z farieb dominujú neutrálne tóny, ale aj jasné a výrazné odtiene zelenej, červenej, modrej či žltej. Fuchsiová a oranžová sú určené pre tie najodvážnejšie. Základom príťažlivosti v garderóbe z čipky je kvalita. Pozor na ľahučké materiály s umelými prímesami, ktoré môžu vyvolať kabaretný dojem. Voľte radšej pevnejšie a hustejšie tkané typy čipky. Ak má byť čipka len dekoratívnym detailom, dajte si záležať na tom, aby bol prepracovaný strih modelu a jeho tvar držal tak, ako má.

Čipka je romantická, ženská, sexy, ale aj... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
čipka - trend jar 2013 Čipka je romantická, ženská, sexy, ale aj elegantná. Stačí si len vybrať zo širokého sortimentu.

Pri šatách si obujte napríklad topánky v rovnakej farbe, ale môžete pokojne voliť aj metalické tóny striebornej a zlatej. Topy kombinujte s minimalistickými kúskami odevov. Geometricky presne strihané nohavice – či už po priehlavky alebo strihnuté v polovici lýtok dokážu krásne pozdvihnúť dekoračné vlastnosti čipkovaného materiálu. K čipke sa hodí aj džínsovina alebo zamat. Satén s čipkou pôsobí zvodne, ale opäť upozorňujeme na to, že môže zvádzať k dojmu vulgarity. Voľte teda opatrnejšie.

debata chyba

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...