Na suchú pleť pomáha kozie a ovsené mlieko

Suchá pleť je veľmi jemná a treba sa o ňu starať citlivo. Vizážistka Barbora Yurkovic poradila, ako na to.

22.03.2013 09:45
sucha plet Foto:
Na suchej pleti sa začnú skoro objavovať vrásky.
debata

Nevýhody suchej pleti
Často sa stáva, že sa pomerne skoro začnú na suchej pleti objavovať vrásky, lebo pleť stráca vekom elastickosť. Dajte pozor na tonizačné vody s obsahom alkoholu, veľmi vysušujú a to by vám neprospelo, upozorňuje vizážistka.

Radí vizážistka Barbora Yurkovic. Foto: Stanislava Hricová
Barbora Yurkovic: Líčiť seba ma nebaví Radí vizážistka Barbora Yurkovic.

Čo pomáha?
Z času na čas peeling, ale len veľmi jemný. „Mnoho žien so suchou kožou nedá dopustiť na kozmetiku s kozím alebo ovseným mliekom, spýtajte sa naň v lekárni,“ odporučila ďalej Yurkovic.

Tip od vizážistky
„Mojím tipom je mať po ruke vždy malú fľaštičku – osviežovač s hydratačnou vodou a párkrát za deň sa osviežiť, aby mala pleť dostatok vlahy.“ Yurkovič však zároveň dodáva, že vlahu potrebuje pleť predovšetkým zvnútra. Preto je viac ako vhodné piť veľa čistej vody, aspoň dva litre denne. Na toto pravidlo dbajte, lebo to prospeje nielen vašej pleti, ale celému telu a okrem toho, suchej pleti nepomôže len hydratačný krém.

Osvedčilo sa
Barbora Yurkovic hovorí, že sa jej osvedčili prípravky s výťažkom ruže z Jericha, ktorá prežije aj extrémne sucho, kozmetika s olivovým olejom alebo bambuckým maslom či krém Excipial Lipolotio (dostať ho v lekárni). Z make-upov odporúča Xperience Weightless Foundation, Silk Effect Super Moisturizing Foundation od Collistar alebo Second Skin od Max Faktor – obsahuje vyššie percento vody a tým pádom nevysušuje. Double Wear Maximum Cover od Estée Lauder je hustý a extra krycí, ale dostatočne hydratujúci. Najlepšie je ale vyhnúť sa dlhotrvácnym make-upom, pretože neobsahujú olejové zložky a často krát vyvolávajú presúšanie pleti. Pre lepší výsledok skúste pod make-up použiť podkladovú bázu, napríklad Rose Illusion od La Prairie. Celý make-up zafixujte sprejom Dé Pré Fix It, (kúpite v Make-up Studiu), má skvelý hydratačný účinok (pokojne ho použite viackrát za deň) a navyše vám make-up zafixuje. Ak je vaša pleť mimoriadne citlivá, radšej konzultujte výber vhodnej kozmetiky s dermatológom.

debata chyba

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...