Farebný útok jari 2013: Oblečte sa do výrazných odtieňov!

Príroda sa na jar prebúdza a svet okolo nás začína ožívať farbami. Ale prečo mu trošku nepomôcť.

11.03.2013 07:57
debata
Farebné odtiene môžete aj kombinovať v ľúbivých... Foto: s. OLIVER
farebný útok jari 2013 Farebné odtiene môžete aj kombinovať v ľúbivých mixoch. Napríklad takto.

V móde sa farby nosia odnepamäti a niet divu – ich sila a pôsobenie na našu náladu, ale aj na okolie vôbec nie sú zanedbateľné. Napríklad pre odtieňoch sýtej červenej sa aktivuje naša tvorivosť, v porovnaní s inými farbami pôsobí silnejšie a rýchlejšie. Patrí k neprehliadnu­teľným a reagujú na ňu najmä muži. Či už sú to teda červené lodičky a kabelka, alebo zvolíte červené sako či puzdrové elastické šaty, na okolie rozhodne zapôsobíte.

Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - modrá....
Farebný útok - módne tipy na jar 2013 -...
+3Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - ružová....

Červená patrí do kategórie teplých farieb a podobne budete pôsobiť v správne zvolenej kombinácii aj na ľudí okolo – horúco, vášnivo, príťažlivo. Netreba však zabudnúť ani na výhody červených tónov, ktoré v sebe obsahuje aj modrasté odtiene a menia atmosféru farebnosti z teplého odtieňa na studený. Dodávajú eleganciu a punc luxusu.

Pri odtieňoch žltej ženy tiež často váhajú. Dať si na seba takú výraznú farbu, nebudem príliš nápadná? Samozrejme, žltá patrí medzi neprehliadnuteľné farby, ale v obchodoch nájdete toľko odtieňov, že si máte z čoho vybrať. Pre odvážne sú tu priam krikľavé tóny, nechýba púpavová, sýta žltá, ale aj žltkastá farba citrónového sorbetu. Vplyv na okolie sa mení v závislosti od intenzity. Pokiaľ patríte k ženám so žltkastým nádychom pleti, podobným farbám sa vyhnite. Alebo ich dávkujte po kúskoch – postačia tenisky, top či drobný šperk s výrazným farebným detailom. Ale ak máte chuť na slnečnú náladu, pokojne sa navlečte do žltej od hlavy až po päty.

Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - ružová.... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
kolaz-Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - ružová Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - ružová. Zľava doprava v smere ručičiek: Elastické šaty Gatta, kabelka Deichmann, opasok New Yorker, kardigan Gant, kabelka F&F, sukňa Gant, lodičky Deichmann

Ružová sa často prisudzuje romantickým dušiam, nezrelým osobám, ktoré obľubujú snívať. A je to vari problém? Veď občas skĺznuť do náručia romantiky alebo naivného idealizmu vôbec nemusí byť na škodu. Alebo môžete voliť jasnoružovú či doslova krikľavú ružovú. Občas predsa môže každá žena vyskúšať oživiť v sebe detské časy bábik Barbie…

Elegantnejšie a dospelejšie sú vnímané odtiene modrej a zelenej. Na mysli máme najmä tmavúmodrú, kráľovskú modrú či smaragdovozelenú alebo jasnozelenú. Tieto tóny sú tiež súčasťou garderóby, ktorá evokuje more, slnkom rozjasnené parky a popoludňajšie barbecue-párty – samozrejme, v kombinácii s bielou. Určite však nič nepokazíte ani vtedy, ak si zelené džerzejové šaty alebo modrú tubu s potlačou oblečiete do práce. Budú vás vnímať ako rovnocenného partnera a obe farby budú vaše okolie upokojovať.

Farebný útok - módne tipy na jar 2013 -... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - pepermintová a belasá Farebný útok - módne tipy na jar 2013 - pepermintová a belasá. Zľava doprava v smere ručičiek: Trenčkot Ann Christine 39,95 eur, šaty-tričko Gatta, prívesok New Yorker 5,95 eur, tenisky Converse, sandále a lodičky, oboje Humanic, blúzka bez rukávov s viazačkou Ann Christine 12,95 eur, prívesok H&M

A na záver ešte odtiene pepermintovej a belasej – pastelové tóny, ktoré sú v posledných rokoch také obľúbené nezmizli z ponuky jarných kolekcií ani tento rok. Hoci patria do palety studených farieb, správne nakombinované môžu naopak zdôrazniť jemnosť a nežnosť nositeliek. Inšpirujte sa naším výberom.

debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...