Nebojte sa depilácie cukrovou pastou

Depilácia cukrovou pastou je jedna z najšetrnejších metód odstraňovania chĺpkov, po ktorej ostane pokožka hladká ako zamat, bez akéhokoľvek podráždenia.

15.06.2010 17:30
Nebojte sa depilácie cukrovou pastou Foto:
Nebojte sa depilácie cukrovou pastou
debata

Depilácia cukrovou pastou je veľmi stará metóda, ktorá vychádza z tradícií Blízkeho východu a teší sa veľkej obľube po celom svete.

Tento spôsob odstraňovania chĺpkov minimálne dráždi pokožku a zanecháva ju príjemne hladkú. Z pokožky a oblečenia sa odstráni jednoducho – čistou vodou, keďže pasta neobsahuje žiadne chemikálie, nespôsobuje ani alergické reakcie.

Cukrová pasta je zmesou cukru, vody a citrónovej šťavy. Zmes sa najskôr zohreje na telesnú teplotu, takže pri aplikácii nehrozia popáleniny ako pri depilácii voskom. Vzniknutá pasta odstraňuje ochlpenie s odumretými bunkami pokožky, tým pádom po jej aplikácii nezostávajú na koži začervenané a podráždené miesta. Pasta sa natiera proti smeru rastu chĺpkov niekoľkokrát za sebou, až kým sa vlasové vlákna úpne obalia.

Následne kozmetička pastu strhne v smere rastu chĺpkov. Cukrovú pastu môže opätovne natierať aj na depilované miesto, čím pokožku dokonale zbaví každéhoi chĺpku. Keďže chĺpky sa vyrthávajú v smere ich rastu, nedochádza k ich pretrhnutiu, ale odstránia sa celé. Cukrovou pastou možno depilovať všetky miesta na tele, aj oblasť podpazušia či bikín. Pokožka po takejto depilácii ostáva naozaj dokonale hladká, lebo cukrová pasta pokožku zbavuje aj odumretých buniek, podobne ako peeling.

Takto depilovaná pokožka ostane bez chĺpkov na 4 – 8 týždňov.

Text: -nb- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...