Zbavte sa chĺpkov nad hornou perou

Najúčinejším spôsobom odstránenia fúzikov nad perou je epilácia laserom.

27.06.2011 18:45
Zbavte sa chĺpkov nad hornou perou Foto:
Zbavte sa chĺpkov nad hornou perou
debata

Chĺpky nad hornou perou esteticky rozhodne nepôsobia. Preto urobíte najlepšie, ak sa ich čo najšetrnejšie zbavíte. Existuje niekoľko spôsobov ich odstraňovania.

Zrejme najúčinejší je spôsob laserového odstránenia. Tento spôsob nie je bolestivý a pomerne trvalý. Závisí od typu pokožky, či vám chĺpky odstánia na prvýkrát, alebo po šiestich týždňoch prídete na ich druhé odstránenie. Po laserovom odstránení chĺpkov si však musíte dávať pozor na slnko, treba používať krémy s vysokým ochranným faktorom. Tento zákrok by ste nemali absolvovať v lete.

Obľúbenou a rýchlou metódou je odstraňovanie chĺpkov voskovými pásikmi. Používajte pásiky určené na tvár. Pri citlivejšej pokožke aj po vosku môžu ostať červené fľaky či malé vyrážky, v takom prípade si depilovanú pokožku natrite niektorým z prírodných olejov. Navyše, ak budete používať výlučne túto metódu, koža si navykne a reakcie nebudú také búrlivé.

Vytrhávanie chĺpkov pinzetou je zdĺhavé a bolestivé. Navyše, aj po takomto odstraňovaní ostáva koža začervenaná a podráždená. Na holenie fúzikov žiletkou úplne zabudnite! Na tvári vám zostanú nepekné červené „bodky“, navyše po pár dňoch máte nad perou mužské strnisko, nepríjemné na dotyk. 

Text: -bn- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...