Káva pomáha vašej kráse

Kto z vás by nepoznal tento známy nápoj z plodov kávovníka? Keďže obsahuje kofeín, má na organizmus povzbudzujúce účinky. A tak si väčšina z vás, aby naštartovala svoje telo, dopraje lahodnú šálku tohto moku.

19.10.2011 07:00
Káva pomáha vašej kráse Foto:
Káva pomáha vašej kráse
debata

Káva má však blahodárne účinky na telo nielen vtedy, ak si ju vychutnáme horúcu v obľúbenej šálke, ale i vtedy, ak si z nej pripravíme rôzne domáce recepty na telo i tvár. Pri pravidelnom používaní budete prekvapené skvelými výsledkami.

Peeling, ktorý prekrví vaše telo a zabojuje proti celulitídePotre­bujete:
1 hrnček hnedého cukru
1/2 hrnčeka mletej kávy
3 polievkové lyžice olivového oleja
Hnedý cukor zmiešame s mletou kávou a pridáme olivový olej. Zmes potom jemnými krúživými pohybmi nanesieme na telo. Masírujeme približne 10 minút. Potom peeling dôkladne zmyjeme a na telo nanesieme hydratačné telové mlieko alebo olivový olej.

Lesklé vlasy dosiahnete i vďaka kávePotrebujete:

3 dcl silnej čiernej kávy
1 lyžicu jablčného octu
Vo väčšom hrnčeku uvarte silnú čiernu kávu (nie instantnú). Nechajte chvíľu odstáť a nakoniec ju preceďte. Do výluhu pridajte lyžicu jablčného octu. Vlasy si umyte bežným šampónom a opláchnite. Nakoniec vlasy opláchnite odvarom kávy a octu.

Proti kruhom pod očamiPotrebujete:
1 dcl silnej čiernej kávy
vatové tampóny alebo gázu
Večer si mletú kávu zalejte horúcou vodou a nechajte vychladnúť. Preceďte tak, aby vám v hrnčeku nezostal „sós“. A po vychladnutí šup s kávou do chladničky. Ráno namočte dva tampóny alebo gázu do vychladnutej kávy a nechajte pôsobiť 10 minút.

Text: -maj- pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...