Choďte na zľavy s rozumom: Tieto kúsky vynosíte aj na jar a v lete!

Obdobie zliav je v plnom prúde. Kúsky z jesennej a zimnej kolekcie musia uvoľniť miesto novinkám, ktoré si známe značky pripravili na tohtoročnú jar.

09.01.2013 09:17
Choďte na zľavy s rozumom: Tieto kúsky vynosíte... Foto:
Choďte na zľavy s rozumom: Tieto kúsky vynosíte aj na jar a v lete!
debata

Možno patríte k tým dámam, ktoré odmietajú výpredajový tovar s argumentom, že na jar predsa nebudú potrebovať nový sveter alebo kabát – ale vedzte, že vo výpredajoch môžete nakúpiť aj zaujímavé kúsky, ktoré budete môcť nosiť v nasledujúcich mesiacoch. A často doslova „za babku“.

Z jesenných a zimných kolekcií sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie modely, z ktorých niektoré určite nájdete v obchode konkrétnej značky, iné môžu byť pre vás inšpiráciou na to, aké odevy hľadať v zľavovom ošiali.

Tak napríklad – koktejlové šaty. V obchodoch visia na vešiakoch desiatky modelov aj preto, že šaty nosia ženy po celý rok. Navyše pred koncom roka sa do obchodov dostáva nový tovar, keďže jednotlivé značky dopĺňajú kolekciu o takzvanú „párty“ líniu. Práve modely z nej budú využiteľné počas celého roka a preto si pokojne môžete zadovážiť aspoň jeden vkusný a trendový model.

Záver minulého roka sa niesol v znamení trblietavých dezénov či bohato zdobených, pošívaných a stovkami korálikov či plieškov vykladaných látok. Zamerajte sa na podobne riešené modely sukní alebo šiat. Flitre a kovové zdobenia sa budú nosiť ešte aj v nasledujúcich mesiacoch a určite s nimi nešliapnete vedľa. Podobné platí aj pri látke s metalickým leskom v zlatej, striebornej či platinovej farbe. Cez zimu ju niektoré dámy využili na vianočný večierok, vy si z nej môžete spraviť obľúbený kúsok na dámsku jazdu v meste. Elegantné puzdrové alebo elastické šaty, ktoré zdobia transparentné prestrihy či zamatové všité panely látky, zužitkujete na párty, ale v správnej kombinácii aj v práci.

V jesenných kolekciách sa objavili aj variácie odevov v duchu XXL tvarov. Nadýchané, voľné, splývavé a „priestorné“ boli široké nohavice či tunikové blúzky a topy, často zdobené etno-motívom. Na jar 2013 ako keby ste našli, milé dámy! Využijete určite pohodlné „pyžamové“ nohavice zdobené jemným grafickým detailom. V prípade tunikového topu zase môžete vyraziť na nedeľnú prechádzku počas prvých dní jari. A ako doplnok si môžete pridať koženú bundičku alebo predĺžené sako bez rukávov, ktoré sa dá nosiť aj ako minišaty.

Počas uplynulých mesiacov sa v kolekciách objavila aj výrazná čiernobiela kombinácia prúžkov. Podobnú zužitkujete aj o pár rokov, pretože práve prúžky sú to, čo sa v móde neustále opakuje. Alebo stavte na bavlnenú blúzku v bielej s čiernymi bodkami. A skúste to napríklad aj s nohavicovým overalom. Elegantná kombinácia s lodičkami na podpätku a bundičkou do pása z vás spraví štýlovú dámu dnes, zajtra aj o tri mesiace.

Text: zg, pre Žena.Pravda.sk
Foto: H&M, MANGO, ZARA

+15
debata chyba

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...