Nechtové trendy tejto jari - nosí sa metalíza aj matné tmavé odlesky

Krásne nechty si dnes už nevystačia s priehľadným lakom. Nosia sa farby a nechty sú súčasťou nášho vzhľadu, dopĺňajú ho, oživujú. My vám prinášame trendy nasledujúcich mesiacov, ktoré môžete na svojich rukách vyskúšať.

20.02.2013 11:34
Nechtové trendy tejto jari - nosí sa metalíza... Foto:
Nechtové trendy tejto jari - nosí sa metalíza aj matné tmavé odlesky
debata

Biela či krémová
Pokiaľ patríte k dámam, ktoré láka jemnejšia farba, pre vás sú stvorené krémové odtiene. Nechty môžete nalakovať telovým lakom, nie však priehľadným. Dbajte na krémovú konzistenciu, nechty by mali vyzerať akoby ste ich namočili do chutného vanilkového krému. Z odtieňov sa nosia všetky pastelové tóny od sivej, ružovkastej až po mentolovú a levanduľovú. Intenzitu laku môžete korigovať vrstvením alebo mixovaním – dbajte však na to, aby pastelový tón tvoril súvislý povrch a na nechet pekne priľnul. Pre experimentátorky ponúkajú kozmetické značky aj výraznú bielu – často s perleťovým odleskom.

Temná polovica krásy
Opakom svetlých tónov sú výrazné, sýte a tmavé odtiene, ktoré môžete v rámci manikúry skúsiť. Nebojte sa tmavosivej, čokoládovej hnedej, kovovej s modrastým alebo smaragdovozeleným nádychom. Či už si vyberiete matný odtieň alebo farbu s metalickým leskom, neurobíte krok vedľa. Lak, samozrejme, môžete voliť aj podľa dennej garderóby. Do práce k slušivému kostýmu sa skôr hodia pastelové a matné tóny, metalické odlesky využijete večer pri absolvovaní večierka alebo v divadle.
 
Metalíza
Metalické laky tvoria túto jar špeciálnu kategóriu trendových odtieňov. Treba však zdôrazniť, že mnohí nechtoví odborníci na prehliadkach módy v New Yorku či Miláne nastavili trend kombinovania. Metalické laky sa nanášajú v rozličných vzoroch alebo tvaroch na pôvodný – matný základ. Kombinuje sa takto odtieň červenej so zlatou či oranžovej alebo fialovej so striebornou. Zdôrazňujeme tiež, že nie je reč o návrate zdobenej manikúry na dlhých umelých nechtoch, vzory sa objavujú skôr na nechtoch klasickej dĺžky, keď necht končí len pár milimetrov nad prstom.

Text: zg, pre Žena.Pravda.sk
Foto: archív firiem, L´OREÁL, MAYBELLINE, MISS SPORTY, NYC, RIMMEL, YVES SAINT LAURENT

+13
debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...