3 kroky, ktoré vám v práci výrazne pomôžu

Skúste samú seba "reštartovať" a v práci sa nalaďte na inú vlnu - pozitívnejšiu, energickejšiu, príjemnejšiu. Ako na to?

20.05.2020 17:00
žena, žltá, úsmev, práca, telefonovanie Foto:
Ako byť v práci šťastnejšia?
debata

Najnepríjemnejšiu vec vybavte ako prvú

Áno, je to ťažké, ale také oslobodzujúce! Viete, že máte vo vašom zozname úlohu, ktorá sa nedá označiť inak ako nepríjemná. Najradšej by ste sa jej vyhli, ale to sa, bohužiaľ, nedá. A tak ju tlačíte pekne pred sebou, niekedy celé dni či dokonca týždne. Vedome ju odkladáte na neskôr s predstavou, že možno nejako zmizne… Nič také sa však nestane a aj tak vás napokon táto povinnosť počká. Koľko bezsenných nocí by ste si ušetrili, keby ste ju zmietli zo stola okamžite, ako sa k vám dostane. Nebude vás tak prenasledovať hodiny ani dni – príjemná predstava, čo poviete… Chce to len trocha sebazaprenia hneď na začiatku.

Prácu prispôsobte svojej osobnosti

Je to veľmi dôležité – ak si nájdete prácu, v ktorej musíte neustále zápasiť so svojou povahou, je to večné trápenie. Ak ste extrovert, zrejme vás práca, v ktorej ste 8 hodín zatvorená sama v kancelárii, neuspokojí. A platí to aj naopak – ak máte rada vo všetkom poriadok, veci máte naplánované na niekoľko týždňov dopredu a prekvapenia neznášate – asi sa nevyberiete pracovať do umeleckej brandže… Spoznajte samú seba a svoje preferencie, aby sa vám v kariére darilo a najmä, aby ste boli spokojná a práca vás tešila.

Nesťažujte sa, veci riešte

Mnoho času aj energie v práci či mimo nej strácame ponosmi na to, čo sa nám nepáči – priveľa povinností, málo kompetencií, slabý plat, nevrlí kolegovia… Ak patríte do kategórie ľudí, ktorí si najskôr všimnú všetko zlé a to ich dokáže celkom pohltiť, musíte sa spamätať. Samozrejme, nie všetko v práci je a ani nebude ideálne, ale predsa mnoho z toho máte vo svojich rukách. Môžete veci meniť, snažiť sa o lepšiu prácu, hľadať niečo, čo sa vám bude páčiť. Sťažnosti na všetko a všetkých unavujú nielen okolie, ale otravujú vašu dušu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kariérny rast

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...