Snívate, snívate, ale cieľ stále uniká? Urobte to takto!

Svoj vytúžený cieľ si v hlave zrežírujte ako hollywoodsky trhák.

16.10.2019 15:00
radosť, žena, kancelária Foto:
Pustite sa do toho!
debata

1. Definujte si cieľ

Ak si chcete plniť sny, musíte si ich najprv jasne zadefinovať. Premyslite si kroky, ktorú sú podľa vás nevyhnutné, aby ste sa do cieľa úspešne dostali. Ak neviete presne, na čo sa chystáte, je pravdepodobné, že vaša cesta sa premení na náhodné a nepremyslené kroky, ktoré vás nielenže do cieľa neprivedú, ale naopak, ešte vás zbytočne oberú o energiu. Cieľ by mal byť čo najviac konkrétny – tým lepšie môže byť váš postup zrealizovaný.

2. „Vyrobte si film“

Predstavte si svoj vytúžený film vo farebných obrazoch, podobne ako hollywoodsky trhák. Predstavte si, ako bude vyzerať váš život, ak svoj cieľ dosiahnete. A nezabudnite na detaily, napríklad na obľúbenú hudbu, ktorá vás má v cieli sprevádzať. Pokúste sa zažiť pozitívne emócie, ktoré vo vás dosiahnutie cieľa vyvolá. Pamätajte na to, že je dôležité, aby ste pri napĺňaní vášho filmu boli šťastná práve vy. Cieľ je váš – nikoho iného.

3. Postupujte po krokoch

Ak budete postupovať po malých krokoch, váš cieľ bude viditeľnejší. Túžite po nehnuteľnosti? Skúste si odkladať mesačne istú sumu peňazí, z ktorej už neodoberajte. Chcete zmeniť prácu? Prihláste sa na kurz, ktorý by vám mohol v tomto snažení pomôcť. Očakávať, že sny sa splnia zo dňa na deň je nereálne a vedie k sklamaniu.

4. Trénujte pozitívnu myseľ

Pozitívne myslenie neznamená zahmlievanie súčasnej situácie. Skôr ide o optimistické očakávania – vetre tomu, že kroky, ktoré podnikáte, sú správne. Urobte všetko preto, aby správne boli. Podporujte samú seba vnútorným povzbudzovaním, pochvalou… A napokon – vždy začnite v oblastiach, v ktorých sa zmeny dajú zrealizovať najjednoduchšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motivácia #podpora #cieľ

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...