Ako poraziť lenivosť? Tieto tri tipy môžu pomôcť

Neviete sa donútiť, aby ste si sadli za stôl a konečne splnili úlohy spred včera? Ako sa "nakopnúť"?

12.09.2019 09:30
Odborníci tvrdia, že lenivosť je chorobná... Foto:
Zmáha vás lenivosť?
debata

Plnenie úloh ako hra

Urobte si večer zoznam úloh na nasledujúci deň a priraďte si k jednotlivým úlohám body – podľa náročnosti od 1 po 3. Zároveň si prisľúbte odmenu – povedzme za 10 nazbieraných bodov si večer môžete pozrieť dve časti obľúbeného seriálu. Ak ich nenazbierate, žiaden seriál nebude! Odmenu si vyberte podľa vášho aktuálneho nastavenia – uvidíte, ako to pôjde s takouto motiváciou.

Usporiadajte si nanovo priestor okolo seba

Viete, že niektoré farby v človeku prebúdzajú kreativitu? Ak napríklad siahnete po farbách ako červená či modrá, počas dňa vás nabijú energiou a zároveň pôsobia stimulujúco na vašu kreativitu. Ak túžite zmeniť seba a nájsť v sebe viac energie pre bežný deň, skúste sa obklopiť vecami či farbami, ktoré majú na vás práve takýto účinok.

Kuchynský budík ako „šéf“

Do niečoho sa vám nechce? Vezmite do ruky kuchynský budík a nastavte ho napríklad na 25 minút. V okamihu, ako začnete pracovať, „makajte naplno“ dovtedy, než zazvoní. Potom si nastavte 5 minút na prestávku. Ak zazvoní, opäť sa pustite do práce. Vydržte a neklamne! Uvidíte, že aj takto môžete premôcť lenivosť a „nakopnúť“ sa k výkonom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zodpovednosť #lenivosť #plnenie úloh

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...