Ako byť úspešná v práci a neprísť o rodinu?

Moderné ženy dnes túžia rovnako po dobrej kariére, ako aj po dobrom vzťahu. V živote však človek nemôže mať úplne všetko, no to neznamená, že kvalitný vzťah a pracovné úspechy nemožno skĺbiť.

08.09.2019 08:00
žena, živnostník, práca, kariéra Foto:
Ak je nutné niečo dokončiť nad rámec pracovnej doby, dokončite to mimo domova.
debata

Moderné a dravé životné nasadenie si však vyžaduje pár opatrení, aby netrpeli ani také ideály ako láska, radosť, šťastie a vášnivý vzťah.

Stanovte si hranice

Deborah Roth je koučka aj vzťahová poradkyňa a trvá na tom, že ak si chce niekto užívať benefity pracovných úspechov a pekného vzťahu, je nutné stanoviť si hranice. To znamená, čo chcete v práci a čo chcete vo vzťahu. Tak bude mať jasno v tom, kde je vaše pole pôsobnosti. To znamená, že sa nebudete stále naháňať za vyššou a vyššou kariérou na úkor vzťahu. Alebo odmietnete pracovnú ponuku, len preto, že je piatok poobede a vy ste mali naplánovanú spoločnú večeru. Upracte v sebe, dajte hranice a nechajte aj kúsok priestoru na lavírovanie medzi mantinelmi raz na jednu a raz na druhú stranu.

Majte správne rituály

Niekedy nie je systém a nuda a rutina, ale možnosť, ako spraviť deň produktívny. Deborah Roth tvrdí, že niekedy nie je vôbec problém ubrať z práce, pretože ak cítite, že nie ste efektívny, dobite baterky radšej v kruhu rodiny. Nastavte si správne časy na prácu a oddych podľa toho, ako pracuje aj vaše telo. Vďaka pravidelným rituálom tak budete tráviť viac času s rodinou a aj práca bude efektívnejšia.

Naučte sa vypínať

Podľa Deborah Roth je to niečo, čo mnoho ľudí nezvládne a potom trpí práca aj rodina. Jednoducho akonáhle začnete riešiť prácu, musí skončiť hádka, ktorou sa trápite doma. Na druhej strane, ak už skončíte s prácou, nepúšťajte si ju do hlavy, ak sa idete milovať s partnerom. Ak sa nenaučíte správne prepínať psychický mód, bude trpieť práca, vzťahy a najviac vy.

Nepracujte doma

Je to veľmi dôležité, pretože práca doma negatívne vplýva v dvoch aspektoch. Doma sa už tak nesústredíte na prácu, pretože je mnoho iných vecí, ktoré útočia na vašu pozornosť. To znamená, že prácu robíte dlhšie a to aj na úkor vášho času. Ďalší aspekt je, že partner má automaticky pocit, že práci dávate prednosť pred ním. Ak je nutné niečo dokončiť nad rámec pracovnej doby, dokončite to mimo domova. Aj za cenu, že prídete neskôr. Narobí to menej problémov, ako nosenie práce domov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rodina #priority #dlhodobý vzťah #rituály #pracovný úspech

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...