Horúco v kancelárii? Štyri tipy pre viac koncentrácie

Telo a psychika sú najvýkonnejšie, keď sú zásobené dostatočným množstvom vody. Najmä v lete je veľmi ľahké potiť sa a strácať tekutiny a minerály.

04.07.2019 09:00
kancelária, pitný režim, káva, čaj Foto:
Už keď stratíme dve percentá tekutín, znižuje sa naša výkonnosť.
debata

O to dôležitejšie je dopĺňať zásoby, aby sme boli na pracovisku sústredení aj napriek tomu, že vonku je neskutočný „hic“. Už keď stratíme dve percentá tekutín, znižuje sa naša výkonnosť. Minerálna voda so svojimi zložkami (sodík, chlorid alebo draslík), môže tento deficit pomôcť vyrovnať.

4 tipy pre pitný režim v kancelárii

Piť v pravidelných intervaloch
Telo sa pri vysokých teplotách zbavuje počas noci asi pol litra tekutín. Aby bolo možné optimálne naštartovať deň a stimulovať krvný obeh, odporúča sa už ráno vypiť veľký pohár vody. Kto chce ostať permanentne hydratovaný, mal by piť vodu v pravidelných intervaloch počas celého dňa. Ak máte pohár vody, resp. fľašu vždy na dosah, je to jednoduchšie a smäd sa vôbec nedostaví. Káva a alkoholické nápoje sa v horúcich dňoch vôbec neodporúčajú, pretože ešte viac stimulujú produkciu potu.

Minerálka namiesto sladených nápojov
Denne by sme mali vypiť asi dva litre tekutín, tohto pravidla sa oplatí držať. Avšak v prípade extrémnych horúčav stúpa táto potreba až na tri litre. Napriek tomu platí, nepiť príliš veľa, aby sme nezaťažili srdce a obličky. Okrem kávy a alkoholických nápojov sa odporúča vyhýbať sa aj sladeným nápojom. Vhodná je tichá minerálna voda, smäd zaženie zodpovedne a neobsahuje cukor. Tiež sa okrem výdatných jedál odporúča niekoľko menších porcií a čerstvé ovocie.

Ovocné alternatívy bez pridaného cukru
Ak máte chuť na ovocný nápoj, pridajte si do džbána s vodou plátky citróna, uhorky, trochu bobuľového ovocia a lístky mäty.

Zabudnite na ľadové nápoje
Ľadové nápoje môžu predstavovať pre krvný obeh záťaž. Čím väčší je rozdiel medzi vlastnou teplotou a nápojom, tým väčšia je pravdepodobnosť, že sa telo ešte dodatočne zahreje. Odporúčajú sa nápoje s izbovou teplotou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #koncentrácia #minerály

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...