Bez kávy a sladkostí - tipy, ako zabojovať proti útlmu

Často pociťujete to isté? Po obedňajšej prestávke by ste si najradšej dopriali "šlofíka" a spali nepretržite dve hodiny?

17.06.2019 13:30
depresia, únava, žena, smútok Foto:
Náhla únava po obede môže byť príznakom dehydratácie.
debata

Čítajte, ako môžete úspešne proti tomuto útlmu zabojovať – bez kávy a sladkostí.

Čerstvý vzduch

Vo svojom každodennom zhone často zabúdame jednoducho zhlboka dýchať. Otvorte okná, pustite do miestnosti čerstvý vzduch a pokojne zhlboka dýchajte. Okamžite sa budete cítiť lepšie. Ešte vhodnejšou alternatívou, ak si to z časového hľadiska môžete dovoliť, je vyjsť von a prejsť sa.

Pohyb pre krvný obeh

Aby sa dostal váš krvný obeh opäť do švungu a vyčistili ste si dôkladne hlavu, pomôže trochu pohybu. Voľba ostáva na vás – či už krátke cvičenie, tanec alebo prechádzka…

Veľa pite

Obzvlášť dôležité pre lepšie sústredenie je veľa piť. Útlm po obede a náhla únava môžu byť totiž príznakmi dehydratácie. To je dôvod, prečo by ste mali mať na pracovisku stále niečo na pitie. Tip: Hneď po príchode na pracovisko si postavte na pracovný stôl karafu s vodou, aby ste mali stále na pamäti, že ju máte vyprázdniť. Ak vám voda nechutí, vymeňte ju za nesladený studený čaj. Voľte taký, ktorý obsahuje kofeín.

Krátka relaxácia

Aby ste sa aj po obede dokázali dobre koncentrovať, je dôležité, aby ste si dopriali krátku pauzu. Spravte pre svoje telo niečo dobré a doprajte si 15–20 minútovú prestávku. Siahnite po knihe, prejdite sa, spravte hocičo, čo odpúta vašu pozornosť od obrazovky počítača.

Správne jedlo

Ak doobeda nevenujete ani krátku myšlienku tomu, čo a kde budete jesť, ľahko sa môže stať, že sa hladná ocitnete v supermarkete a rýchlo siahnete po hocičom nezdravom, v horšom prípade zvolíte fast food. Žiaľ, po takomto jedle vám ostane „kameň v žalúdku“, ubudne vám energie a sústrediť sa budete ešte horšie. Lepšie spravíte, ak si už deň vopred premyslíte, čo budete jesť a ráno si do práce pribalíte niečo zdravé – ovocie, zeleninu alebo oriešky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dehydratácia #únava #kofeín #prechádzka #čerstvý vzduch

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...