Päť dobrých návykov, ktoré vás mentálne posilnia

Ak chcete byť úspešná, musíte čo-to prehryznúť. Mentálna sila pomôže nielen nakopnúť, ale pri dosahovaní svojich cieľov, v dlhodobom horizonte.

11.04.2019 15:00
žena, práca, hendikep, postihnutie, invalidný... Foto:
Spoznajte svoju energetickú úroveň a naučte sa, kedy potrebujete pauzu.
debata

Cvičte sa v zameriavaní

„Nenechajte sa rozptyľovať“, toto sa samozrejme ľahko hovorí, ťažko však realizuje. Napriek tomu si zameriavanie môžete trénovať. Nezáleží na tom, či ide o súkromný alebo pracovný projekt či diplomovú prácu. Napíšte si na papier ciele, ku ktorým sa chcete dopracovať a poznámky porozdeľujte na rôzne miesta vo svojom byte. Dôležité je, aby ste sa zamerali na ciele s dlhodobým horizontom, nie na najbližšie termíny.

Energiu využívajte efektívne

Vaša energia nie je nekonečný zdroj. Spoznajte svoju energetickú úroveň a naučte sa, kedy potrebujete pauzu. Vďaka tomu si vybudujete sebadôveru, čím zvýšite svoju mentálnu silu, naučíte sa, ako čo najlepšie využiť svoje zdroje. Túto schopnosť možno odkukať priamo od profesionálov. Christian Redl je freediver a presne vie, aká dôležitá je mentálna sila a efektívne využívanie energie. Pretože kto sa ponára pri teplote 2 stupne, musí sa naučiť spotrebovať len to, čo je skutočne nutné.

Dôverujte svojej intuícii

Celkom úprimne: Naša intuícia sa nikdy nemýli. Aj keď sa vám rozhodnutie v prvom momente zdá nelogické alebo čudné, váš pocit v bruchu zaručí, že sa rozhodnete správne. Mentálna sila má veľa do činenia so sebaistotou – a vaša intuícia je úžasným kompasom, ktorý vás uisťuje o vašej dôvere.

Nájdite si svoj ventil

Ľudia, ktorí sú duševne silní, majú všetci niečo spoločné. Majú ventil, pri ktorom vypúšťajú stres, frustráciu, zlosť alebo iné negatívne pocity. Pretože agresivita nie je nič iné ako energia. Nájdite si aj vy svoj ventil, môže to byť šport, háčkovanie, maľovanie alebo jednoducho klebetenie s kamarátkami – zo svojej agresivity môžete vytvoriť konštruktívne veci.

Prijmite neúspechy

Mentálna sila znamená aj vyrovnať sa s porážkou. Budete musieť prijať aj prehry. Nespadnúť na nos. Ak prijmete chybu a poučíte sa z nej, zistíte, že vás to v konečnom dôsledku posilnilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #stres #sebadôvera #intuícia #cieľ #mentálna sila

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...